Sneeuw in Moskou
NOS NieuwsAangepast

Sneeuwrecord in Moskou: 'Zo hoort de winter in Rusland eruit te zien'

Zo'n 43 centimeter sneeuw ligt er op de straten van Moskou. Gisteren begon het flink te sneeuwen in de hoofdstad van Rusland en het is nog niet opgehouden. Volgens Russische meteorologen is er nog nooit zoveel sneeuw in zo'n korte tijd gevallen - in ieder geval niet de afgelopen zestig jaar.

Door het extreme weer is een dode gevallen en zijn er vijf mensen gewond geraakt. Tientallen vluchten zijn geannuleerd en de stad stond vandaag vol files. Ook zitten meer dan 5000 mensen zonder stroom doordat er bomen op de elektriciteitskabels zijn gevallen.

'Het is heerlijk ademhalen in die schone sneeuw'

"Ik ben 76 jaar geleden geboren in Moskou, in 1941, en ik heb nog nooit zoiets gezien", vertelt een Moskoviet aan persbureau Reuters. "De sneeuw is schoon. Ik hoop dat ze de straten niet schoonmaken. Iedereen klaagt, maar ik vind het prachtig weer."

Ook een andere inwoner van Moskou is blij met de sneeuw. "Het is fantastisch. Dit is hoe de winter in Rusland eruit moet zien." Het is momenteel 10 graden onder nul in Moskou. Er wordt nog veel meer sneeuw verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl