NOS NieuwsAangepast

Familie Van der Laan bedankt met advertentie voor 'hartverwarmende steun'

"We kijken terug op een verdrietige maar ook hartverwarmende periode en danken u voor uw steun." De familie van de overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, bedankt vandaag in een advertentie in meerdere kranten voor de steun van de afgelopen maanden.

Eberhards vrouw Femke en de kinderen Lotte, Sebas, Lieve, Eline en Edze bedanken in de advertentie iedereen voor de betrokkenheid. "De warme reacties en attenties waarmee u het afgelopen jaar uw betrokkenheid heeft getoond heeft eraan bijgedragen dat Eberhard van der Laan tot het einde van zijn leven burgemeester van zijn geliefde Amsterdam kon blijven", is te lezen.

De burgemeester overleed op 5 oktober op 62-jarige leeftijd. Eind januari werd bekend dat hij uitgezaaide longkanker had. Die ziekte werd hem fataal. Hij was zeven jaar lang burgemeester van Amsterdam.

Van der Laan was geliefd bij velen, en dat was ook te merken. Twee weken voor zijn overlijden verzamelden duizenden mensen zich bij de ambtswoning om de burgemeester te bedanken. Het applaus verstomde na tien minuten.

Zeker duizend mensen aan de Amsterdamse gracht voor Van der Laan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl