Luc Castaignos, de matchwinnaar voor Vitesse

Vitesse sluit Europa League-avontuur af met zege op Nice

Vitesse heeft met een overwinning afscheid genomen van de Europa League. OGC Nice, dat al zeker was van de volgende ronde, werd met 1-0 verslagen. Omdat Zulte Waregem met 3-2 won van SS Lazio eindigen de Arnhemmers als laatste in groep K.

Vitesse opende fel en kreeg al na vijf minuten een prima kans. De kopbal van Guram Kasjia werd echter door doelman Yoan Cardinale gepakt. Al snel ebde het offensief weg.

Nice, dat na een kwartier een strafschop leek te verdienen na een tackle van Julian Lelieveld, was door de vele omzettingen in de ploeg onwennig aan het duel begonnen, maar werd gaandeweg beter.

Julian Lelieveld komt goed weg bij deze tackle op Racine Coly: geen strafschop

Toch kreeg Vitesse vlak voor rust nog een enorme kans. Luc Castaignos schoot vanaf tien meter echter te slap in, waardoor Cardinale, die al richting de juiste hoek was gegaan, de inzet kon keren.

Zulke kansen kreeg de thuisploeg vervolgens lange tijd niet meer. Naverone Foor en Mason Mount losten in de tweede helft een schot en daarmee leek de koek op.

Totdat Cardinale vijf minuten voor tijd bij een inzet van invaller Milot Rashica een rebound moest toestaan. Castaignos stond op de goede plek en haalde zijn gram met een intikker.