NOS SportAangepast

Basketballers laten stunt volgen door blamage

De Nederlandse basketballers hebben hun verrassende zege op Kroatië in de kwalificatie voor het WK van 2019 geen vervolg kunnen geven. Oranje leed in Cluj een ontluisterende 75-68 nederlaag tegen Roemenië.

Charlon Kloof

Nederland liep nog wel uit naar 11-3, maar zakte daarna ver weg. De ploeg van coach Toon van Helfteren speelde slordig en nonchalant en keek bij rust tegen een blamerende 34-27 achterstand aan tegen de nummer 61 van de wereld (Oranje staat 46ste).

In het derde kwart werd de marge dertien punten. Even kroop Nederland dichterbij, maar in de slotfase bleef het team volharden in beroerd schieten, slap verdedigen en onnodig de bal verliezen. Bij 72-56, met nog drie minuten te gaan, had Roemenië de buit binnen.