Annabel van Westerop
Aangepast

Annabel op WK kiteboarding op Texel: de Noordzee is niet makkelijk

De beste kitesurfers van de wereld zijn deze week naar Texel afgereisd voor het WK kiteboarding 2017. Aan dit toernooi doen zeven Nederlanders mee, die allemaal heel graag met de wereldtitel naar huis gaan.

De 23-jarige Annabel van Westerop staat momenteel tweede in de wereldranglijst en maakt grote kans op de titel. "Maar het is voor mij ook belangrijk om te genieten. Van elk moment."

Annabel van Westerop

Texel is de tweede stop van de Freestyle Elite League. Hiervoor waren de kitesurfers in Frankrijk. Het toernooi bestaat uit vier wedstrijden: bij elke wedstrijd verdien je punten voor de mooiste sprongen en de gekste trucs op het water. En voor deze punten reizen de kitesurfers de hele wereld over.

Volgende week vliegen ze naar Turkije en vervolgens naar Egypte en Brazilië. In Brazilië worden alle punten opgeteld en worden de wereldkampioenen bekend.

WK kitesurfen

Ik deed altijd aan paardrijden, maar dat moest ik opgeven toen ik naar Aruba verhuisde.

Annabel van Westerop

Op 14-jarige leeftijd besloot Annabel haar paard te vervangen door een kiteboard. "Door mijn vader maakte ik kennis met kiteboarding. Ik deed altijd aan paardrijden, maar dat moest ik opgeven toen ik naar Aruba verhuisde."

Volgens Annabel is kiteboarden in eigen land een grote uitdaging. "De Noordzee is niet makkelijk. Daar moet je een goede conditie voor hebben. Daarnaast ben ik het koude water niet gewend."

Ondanks dat Annabel sinds haar elfde in Aruba woont, heeft Nederland altijd een speciaal plekje in haar hart: "Het is voor mij de eerste keer dat ik in eigen land uitkom. Er komen vrienden en familie kijken, maar ook het gevoel is gewoon goed."

Deel artikel: