Simona Halep
NOS SportAangepast

Nummer 1-positie lonkt voor Halep

Simona Halep heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in in Cincinnati. De Roemeense, die nog geen set verloor op het sterk bezette toernooi, schoof de Amerikaanse Sloane Stephens met 6-2, 6-1 aan de kant.

Op eigen service kwam Halep niet in de problemen en ze speelde nagenoeg foutloos. De Roemeense gaf op haar tweede opslag maar een puntje weg. Stephens was wel kwetsbaar op haar service en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Nog één horde

Halep heeft nog een zege nodig om voor het eerst de nummer één van de wereld te worden. Eerder dit jaar kreeg ze daartoe ook al een kans, op Roland Garros. Ze verloor toen echter de finale waardoor de nummer 1-positie buiten bereik bleef.

Garbine Muguruza

Garbiñe Muguruza is de enige die Halep nu nog van de eerste positie kan afhouden. De Spaanse won in Cincinnati al even overtuigend van de huidige nummer één, Karolína Plísková: 6-3, 6-2.

Met de forse overwinning nam Muguruza revanche voor de nederlaag die ze vorig jaar in de halve finales leed tegen de Tsjechische, die vervolgens het toernooi won.

Weer een zege op de nummer één

Van de vorige zeven duels met Plísková had Muguruza alleen de eerste gewonnen. Nu brak ze de Tsjechische meteen in de eerste game, waarna ze Plísková geen kans meer gaf de wedstrijd te kantelen.

Na zeges op Serena Williams (twee) en Angelique Kerber was het al de vierde keer dat Muguruza de mondiale nummer één wist te kloppen.

De finale in Cincinnati tussen Halep en Muguruza is zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl