Oproep van rechercheurs aan de moeder van de Sloterplasbaby, een jaar na de vondst
NOS NieuwsAangepast

Rechercheurs laten brief voor moeder achter bij grafje Sloterplasbaby

"Moeder van de Sloterplasbaby, als je het grafje van je kindje komt bezoeken - wij willen je graag spreken en helpen. Wil je met ons contact opnemen?" Rechercheurs die onderzoek doen naar de baby die dood werd gevonden aan de Sloterplas, zitten achter de oproep.

Het is vandaag precies een jaar geleden dat het pasgeboren jongetje werd gevonden door een voorbijganger die zijn hond uitliet. De politie vraagt ook anderen die iets weten contact op te nemen.

"Deze zaak blijft knagen", zegt een politiewoordvoerder. "De vondst van het jongetje heeft velen die ermee bezig moesten, geraakt: rechercheurs, mensen van de forensische opsporing, medewerkers van het Openbaar Ministerie. Maar we doen deze oproep niet vanwege opsporing, maar uit menselijk oogpunt."

Volgens De Telegraaf is het onderzoeksteam bezig met een uitgebreider dna-onderzoek. Het team hoopt, door het dna te toetsen aan een database van 250.000 personen, achter de familie te komen van het kindje.

  • Politie Amsterdam
    Herinnering aan Sloterplasbaby op Facebookpagina Politie Amsterdam
  • Politie Amsterdam
    Herinnering aan Sloterplasbaby op Facebookpagina Politie Amsterdam

De baby werd gevonden in een zwart-oranje sporttas die eerder in het water had gelegen en hij was gewikkeld in een sjaal met Burberrypatroon. Bij het jongetje, dat mogelijk een mediterrane afkomst heeft, lagen rompertjes van de Primark. De winkelketen heeft uitgezocht waar en wanneer deze te koop waren, maar dat heeft geen relevante formatie opgeleverd.

Het kind is begraven op begraafplaats Barbara in Amsterdam. "Het grafje is mooi onderhouden, door mensen van de begraafplaats en de recherche", vertelt de politiewoordvoerder. "Misschien dat iemand precies een jaar erna aanleiding vindt om het te bezoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl