Dolle vreugde bij Mississippi na de winnende score van Morgan William
NOS SportAangepast

Sensatie in collegebasketbal: verlies na 111 zeges op rij

Niet de overwinning van Golden State Warriors op Houston Rockets of de 39ste triple-double van Russell Westbrook was vrijdag hét gesprek van de dag van basketbalminnend Amerika. Nee, een collegewedstrijd voor vrouwen eiste alle aandacht op.

UConn, het team van de Universiteit van Connecticut, had maar liefst 111 wedstrijden op rij gewonnen en was de afgelopen vier jaar kampioen geworden, maar ditmaal ging het in de halve finales mis.

Mississippi State zorgde voor één van de grootste verrassingen ooit in het collegebasketbal door de Huskies met 66-64 uit de finale te houden.

Om het verhaal nog mooier te maken gebeurde dit in een regelrechte thriller. In de eerste verlenging zorgde Morgan William vanaf zo'n vijf meter met een score in de zoemer voor de beslissing.

De Bulldogs namen daarmee ook nog eens revanche voor de smadelijke nederlaag van vorig jaar. UConn won toen in de halve finales met maar liefst zestig punten verschil van Mississippi, dat het zondag in de finale opneemt tegen South Carolina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl