LeBron James, de uitblinker bij Cleveland Cavaliers

LeBron James swingend naar NBA All Star-weekend

Aan de hand van LeBron James heeft Cleveland Cavaliers de ontmoeting met Indiana Pacers overtuigend weten te winnen. Het werd in eigen huis 113-104.

Cleveland, koploper in de Eastern Conference van de NBA, maakte tegen Indiana Pacers het verschil in het eerste en in het vierde kwart. James was goed voor 31 punten en 4 assists, Kyrie Irving volgde met 26 punten en 7 assists.

De twee sterspelers van Cleveland bewezen daarmee niet alleen Cleveland een goede dienst, ze lieten het publiek ook zien waarom zij zijn uitverkozen voor het NBA All Star-weekend, het evenement dat vrijdag tot en met zondag op de agenda staat.

Tien beste spelers NBA All Star-weekend gekozen door fans

Eastern Conference Western Conference
LeBron James (Cleveland) Stephen Curry (Golden State)
Kyrie Irving (Cleveland) Kevin Durant (Golden State)
DeMar DeRozan (Toronto) Anthony Davis (New Orléans)
Jimmy Butler (Chicago) James Harden (Houston)
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) Kawhi Leonard (San Antonio)

Golden State Warriors, de lijstaanvoerder van de Western Conference, wist ook te winnen. Sacramento Kings kreeg een flink pak slaag: 109-86.

Klay Thompson was de grote man bij de kampioen van 2015. Hij scoorde meer punten dan een derde van het totaal: 35. Zijn teamgenoten Stephen Curry en Kevin Durant waren minder productief. Zij waren in het duel met de Kings iets minder aanwezig. Durant was goed voor 21 punten en Curry tekende er voor 13.

De wedstrijd was dan ook al vroeg gespeeld. Dat kwam vooral door het ijzersterke derde kwart. Daarin won Golden State met liefst 42-15 nadat het na het tweede kwart met 50-47 achterstond. Ruim acht minuten voor tijd stond het al 101-71 en dus nam Golden State Warriors wat gas terug. Dat was ook te zien in de eindstand.