LeBron James liep met Cleveland Cavaliers tegen de negende nederlaag van het seizoen aan
NOS Sport

Verrassend verlies voor Spurs en Cavaliers

Cleveland Cavaliers en San Antonio Spurs zijn tegen een verrassende nederlaag aangelopen. De Cavaliers - koploper in de Eastern Conference - gingen onderuit tegen Utah Jazz en de Spurs - tweede in de Western Conference - verloren thuis van Milwaukee Bucks.

Gordon Hayward was met 28 punten de grote man bij de Jazz, bij wie in totaal zes spelers met dubbele cijfers eindigden. Daardoor liep de regerend NBA-kampioen tegen de negende nederlaag van het seizoen aan: 100-92.

Malcolm Brogdon hielp de Bucks aan de zege tegen de Spurs door in de slotfase een driepunter en vrije worp te benutten. Manu Ginobli kreeg daarna nog een kans op een driepunter, maar hij raakte de zijkant van het bord. "Daar heb ik niet veel over te zeggen. Verschrikkelijk schot. Mis", zei de balende veteraan na afloop.

Veertig punten voor Harden en DeRozan

James Harden was tegen Charlotte Hornets goed voor 40 punten, 15 rebounds en 10 assists en bezorgde Houston Rockets de negende overwinning op rij: 121-114.

Die zegereeks is voor een groot deel te danken aan de in topvorm verkerende Harden. De triple-double tegen de Hornets was zijn tweede op rij en de vijfde in de afgelopen zeven wedstrijden. Bovendien maakte hij voor de tweede wedstrijd op rij veertig punten.

"Er zijn niet genoeg woorden in het Engelse woordenboek om te beschrijven wat hij doet. Hij schrijft geschiedenis", prees Charlotte-speler Marvin Williams de sterspeler van de Rockets.

Bij Toronto Raptors maakte DeMar DeRozan indruk met 41 punten, waarmee hij zijn ploeg naar de overwinning op Boston Celtics leidde: 114-106.

De thuisploeg maakte aangevoerd door DeRozan in het vierde kwart een achterstand van zestien punten ongedaan. Ook Kyle Lowry (24 punten en 9 assists) en Jonas Valanciunis (18 punten, 23 rebounds) waren belangrijk voor de Raptors.

Uitslagen NBA

Washington WizardsChicago Bulls101-99
Toronto RaptorsBoston Celtics114-106
Brooklyn NetsAtlanta Hawks97-117
Houston RocketsCharlotte Hornets121-114
San Antonio SpursMilwaukee Bucks107-109
Utah JazzCleveland Cavaliers100-92
Los Angeles LakersPortland Trail Blazers87-108
Golden State WarriorsMiami Heat107-95
Sacramento KingsDetroit Pistons100-94

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl