On the Roofs op Ping An Financial Centre

Duo beklimt op één na hoogste gebouw ter wereld

Geen aanrader als je (lichte) hoogtevrees hebt: de nieuwste actie van de Rus Vadim Makhorov en de Oekraïener Vitaliy Raskalov, oftewel het duo On the Roofs. Ze zijn in februari naar China gegaan en hebben daar het op één na hoogste gebouw van de wereld bedwongen: 660 meter hoog.

We kunnen je ook nog vertellen dat de toren nog niet af is en dat 'ie in Shenzhen staat, maar: filmpje!

De toren wordt het Ping An Financial Centre. Als het gebouw in 2016 open is, is alleen de Burj Khalifa in Dubai met 828 meter nog hoger.

De twee beklommen de toren tijdens Chinees Nieuwjaar, maar brengen het nu naar buiten. Het hele verhaal en meer foto's vind je op hun site.

Shanghai Tower

Vorig jaar gingen ze viral toen ze de Shanghai Tower beklommen. Daardoor ontstond een nieuw plan: alle nieuwe wolkenkrabbers wereldwijd beklimmen. Zwaar illegaal, dus gebruiken ze valse namen om niet opgespoord te worden. En China mogen ze na hun avontuur in Shanghai eigenlijk niet meer in.

Ze doen alles ook zonder touwen of vangnet. "Ik val liever van een grote hoogte dan dat ik verlamd raak door een val van vier verdiepingen", zei Raskalov eerder al eens.

Ik val liever van een grote hoogte dan dat ik verlamd raak door een val van vier verdiepingen.

Vitaliy Raskalov

Raskalov en Makhorov doen dit al sinds 2013. Sindsdien klommen ze al op de Sagrada Familia in Barcelona, de Eiffeltoren en Notre Dame in Parijs, de Dom van Keulen en de piramiden van Gizeh.

Deel artikel: