NOS Nieuws

Sofie en Stef terecht in Nepal

'Dat ze gezond zijn, daar gaat het om'

Dagenlang zat de familie Steffens uit het Gelderse Winssen in spanning. Sofie en Stef Steffens waren aan het wandelen in Nepal toen het land werd getroffen door een aardbeving. Sindsdien had de familie niets meer van hen gehoord.

Vanmiddag kwam het verlossende woord: Sofie (23) en Stef (25) maken het goed. De ouders kregen het te horen van de vader van een andere man die in Nepal zit. Sofie en Stef zijn allebei ongedeerd.

Feestje

Vader Eric barstte in tranen uit toen hij het nieuws te horen kreeg. Alle spanning van de afgelopen dagen kwam er in één keer uit.

Daarna kwam de opluchting en vreugde. De champagne verscheen op tafel en er werd een klein feestje gevierd in huize Steffens.

Hoop

De afgelopen dagen zocht de familie van Sofie en Stef op allerlei manieren contact met de twee, maar tevergeefs. Hun reisgenootje Robin, die ook uit Winssen komt, liet al snel weten dat zij veilig was. Maar over Sofie en Stef bleef het stil.

De ouders en stiefmoeder van de twee zaten hele dagen achter de computer, in de hoop dat ze iets op Twitter of Facebook zouden lezen. Stiefmoeder Sabine deed oproepen in de media in de hoop dat dat iets zou opleveren.

Vader overwoog zelfs om naar Nepal te vliegen, om daar naar zijn kinderen te zoeken. Daar heeft hij uiteindelijk maar van afgezien. "Als hij daar al had kunnen komen, had hij toch niets kunnen doen", zegt stiefmoeder Sabine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl