NOS Sport

'Serena, waar ben je aan begonnen?'

Williams: voelde dat het tijd was voor terugkeer

Serena Williams speelt vannacht na veertien jaar weer een wedstrijd bij het WTA-toernooi van Indian Wells. De Amerikaanse nummer één van de wereld keerde donderdag voor het eerst terug op het tennispark voor een training en een persconferentie.

Williams bleef een dag langer in Los Angeles, omdat ze opzag tegen het weerzien met Indian Wells. "Ik was nerveus om hier naartoe te komen", liet ze weten. "Ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Ik moest echt even over die drempel heen."

De oorzaak

In 2001 won Williams het toernooi voor de tweede keer, maar in de finale tegen Kim Clijsters werd de 19-jarige uitgefloten. Ze werd zelfs racistisch bejegend en dat raakte haar en haar familie diep. Williams kreeg in de halve finales een walk-over van haar zus Venus. Het publiek dacht dat dat geregisseerd was door vader Richard.

Onder beveiliging werkte Williams haar eerste training af. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Roemeense Monica Niculescu. Sinds haar winst op de Australian Open speelde de Amerikaanse alleen nog maar een Fed Cup-duel.

Serena Williams zoekt steun bij haar familie na het winnen van Indian Wells in 2001

Emotioneel

Williams zag er tegenop om haar ouders te vertellen dat ze Indian Wells weer ging spelen, maar ze kreeg hun steun. "Mijn vader zei dat het een grote fout zou zijn als ik niet terug zou gaan. Het was heel emotioneel."

"Ik ben altijd opgevoed met de les dat je moet kunnen vergeven en altijd het grotere plaatje voor ogen moet houden. Om te vergeven moet je alles los kunnen laten. Dat heb ik eigenlijk al langer geleden gedaan, maar ik was nog niet op het punt dat ik klaar was om terug te komen."

Venus Williams blijft Indian Wells wel boycotten. Maar ook zij steunt haar zus. "Anders zou ik hier niet zijn. Ze staat honderd procent achter me en is erg blij dat ik hier ben. Ze moedigde me zelfs aan om te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl