Handbalploeg van Qatar bereikt WK-finale

Handballers Qatar bereiken finale WK

Het WK-sprookje van de handbalploeg van Qatar duurt maar voort. De gastheer van het tweejaarlijkse evenement haalde dankzij een nipte 31-29 zege op Polen de finale van zondag. Daarin treft Qatar olympisch kampioen Frankrijk dat Spanje onttroonde: 26-22. Na een gelijkopgaande openingsfase sloeg Frankrijk als eerste een gaatje van twee treffers (8-6). De krachtsverschillen bleven ook daarna klein, maar Spanje kwam nooit langszij.

Het gastland, dat acht buitenlandse spelers heeft aangetrokken en hen de Qatarese nationaliteit heeft geschonken, was de eerste twintig minuten de onderliggende partij, maar kwam door een treffer van Kamalaldin Mallash voor het eerst op voorsprong (12-11) en leidde bij rust met 16-13. Polen bleek vervolgens niet in staat het gat te dichten.

Mallash en Rafael Capote (geboren in Cuba) wezen Qatar beiden de weg met zes doelpunten. Doelman Danijel Saric bleek een lastig te nemen horde. De geboren Bosniër viel in de eerste helft in, was goed voor twaalf reddingen en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.