Waar zit welke seizoenskaarthouder in Nederland?

Nederland voetballand. Nergens gaan in verhouding zo veel mensen wekelijks naar een wedstrijd in de hoogste divisie als hier. Behalve Noorwegen, in dat dunbevolkte gebied houden ze ook wel van voetbal.

Dat blijkt uit onderzoek van de Twentsche Courant Tubantia. Zij zochten uit hoeveel voetballiefhebbers er wekelijks op uitgaan om hun team aan te moedigen. Daar maakten ze dit overzicht van.

De voetbalkaart van Tubantia

Elke keer 203 kilometer heen en weer voor je cluppieEn wat blijkt: al die supporters in Nederland komen van heinde en verre. Want de datajournalisten bij Tubantia brachten voor het gemak ook nog even in beeld waar alle seizoenskaarthouders van Nederlandse profclubs wonen. De gegevens kregen ze van de clubs zelf. En daar zijn leuke dingen uit te halen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de twee FC Twente-fans op Terschelling en de Zuid-Koreaanse Zwitser met een clubkaart van Stormvogels Telstar? Of die ene Ajax-fan in Rotterdam. Om over die Zwollenaar met een Go Ahead Eagles-seizoenskaart nog maar te zwijgen.

Verslaggever Onno Beukers ging langs bij een Go Ahead Eagles-fan die íedere thuiswedstrijd 203 kilometer op en neer rijdt om zijn cluppie te zien spelen. Zijn verslag luister je hier.

Deel artikel: