NOS NieuwsAangepast

Kate doopt schip

Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, doopt vandaag een schip. Het is volgens Britse media het laatste publieke optreden van Middleton voor haar zwangerschapsverlof, al wil Buckingham Palace dat niet bevestigen. Ze is over een maand uitgerekend.

Middleton doopt in Southampton de Royal Princess, een cruiseschip van ruim 300 meter lang. Na een optreden van Natasha Bedingfield en de Royal Marines Band, zal ze een fles champagne tegen de romp stuk laten slaan.

Met de doop treedt Middleton in de voetsporen van haar overleden schoonmoeder Diana, die ook al eens een schip van de reder doopte.

Grootste schip

Met plaats voor bijna 5000 opvarenden is de Royal Princess het grootste schip van de Amerikaanse rederij Princess Cruises, bekend van de tv-serie Love Boat. Publiekstrekker aan boord is een uitstekende galerij met een glazen vloer, waardoor passagiers op 40 meter hoogte boven de golven kunnen lopen.

Het schip vertrekt zondag voor zijn eerste reis naar Spanje. Daarna vaart de Royal Princess door naar zijn thuishaven in het Amerikaanse Fort Lauderdale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl