liveblog
NOS VoetbalAangepast

Go Ahead stunt met punt in Amsterdam • PSV naast Ajax, Feyenoord minste verliespunten

Opnieuw wordt een eredivisieweekend ontsierd door wangedrag vanaf de tribunes, dit keer vanuit de supporters van FC Utrecht en Feyenoord. Als alle rook is opgetrokken, doen PSV en Feyenoord uitstekende zaken.

Wil je automatische updates op je smartphone ontvangen. Klik dan op het belletje.

liveblog gesloten

Ruim baan voor Oranje!

De eredivisie knijpt er een weekje tussenuit, want de komende twee weken is het ruim baan voor het Nederlands elftal dat kwalificatie voor het WK in Qatar gaat proberen af te dwingen.

Als Oranje op zaterdag 13 november (20.45 uur) in Podgorica wint van Montenegro en twee dagen later op dinsdag 16 november niet verliest van Noorwegen is het zover. De NOS is er de hele week bij op televisie, radio en online.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot volgende week!

AJA-GAE | Van Wonderen: 'Supertrots op historisch punt'

De reactie van Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen, die de eerste trainer van de Deventenaren werd die met een punt terugkeerde van de uitwedstrijd met Ajax.

Van Wonderen: 'We kunnen denk ik supertrots zijn op historisch punt'

AJA-GAE | Ten Hag: 'Onvoldoende hongerig'

De reactie van trainer Erik ten Hag na het puntenverlies tegen Go Ahead Eagles.

Ten Hag: 'We moeten hongerig zijn en dat waren we vandaag onvoldoende'

SPANJE - Real Sociedad terug aan kop in La Liga

Real Sociedad - de laatste opponent van PSV in de Europa League - heeft de koppositie in Spanje weer overgenomen van Real Madrid dankzij een 2-0 zege bij Osasuna. Atlético Madrid leek de punten op zak te hebben bij Valencia (met Jasper Cillessen), maar de ploeg van coach Diego Simeone werd op het scheiden van de markt nog verrast. Hugo Duro zorgde met twee goals in de blessuretijd voor de 3-3 eindstand.

De derby van Sevilla tussen Betis en Sevilla eindigde in 0-2. Sevilla is nu samen met Real Madrid de eerste achtervolgende op Real Sociedad. Het verschil is een punt.

ITALIE - Derby van Milaan onbeslist, beste seizoensstart van AC Milan

De Derby della Madonnina is geëindigd in 1-1. Internazionale was lang de betere ploeg, kwam op voorsprong uit een strafschop en miste voor rust er ook nog een. De 1-1 (eigen doelpunt Stefan de Vrij) kwam AC Milan prima uit. In de slotfase was Milan zelfs nog dicht bij de zege, maar een harde vrije trap van Zlatan Ibrahimovic werd gestopt door doelman Handanovic. En toen de Sloveen kansloos was op een schot van de Belg Alexis Saelemakers bracht de paal redding.

Eerder op de avond liet Napoli ook punten liggen tegen Hellas Verona (2-2) en dus blijven de twee samen op kop. De 32 punten van Milan uit 12 wedstrijden betekent de beste seizoensstart van de rossoneri sinds de invoering van het driepuntensysteem.

  • AFP
    Zlatan Ibrahimovic vocht veel duels uit met Stefen de Vrij in de derby van Milaan.
  • NOS
    De stand in de Serie A na de twaalfde speelronde.

FRANKRIJK - Bosz met Lyon hard onderuit in Rennes

Trainer Peter Bosz is met Olympique Lyonnais tegen een zware nederlaag opgelopen. Op bezoek bij Stade Rennais - de laatste opponent van Vitesse in de Conference League - ging Lyon met liefst 4-1 onderuit. Gaëtan Laborde, Hamari Traoré en invaller Adrien Truffert (2x) tekenden voor de treffers.

Lucas Paqueta maakte in blessuretijd nog een eretreffer.

  • AFP
    Stade Rennais viert een treffer tegen Olympique Lyonnais.
  • NOS
    De stand in Ligue 1 na de 13de speelronde.

AJA-GAE | Samenvatting Ajax - Go Ahead Eagles (0-0)

Bekijk de doelpunten van Ajax-Go Ahead Eagles. Oh, nee....

Bekijk de samenvatting van Ajax - Go Ahead Eagles

AJA-GAE | Allerlei opmerkelijk weetjes

- Ajax laat voor het eerst sinds 8 mei 2016 punten liggen tegen een promovendus. Door een 1-1 bij De Graafschap op de laatste speeldag verspeelde Ajax de landstitel aan PSV.

- Voor het eerst deze eeuw eindigen opeenvolgende eredivisiewedstrijden van Ajax in 0-0. Op 11 en 18 maart 1990 gebeurde dit voor het laatst, tegen FC Volendam (thuis) en FC Utrecht (uit). De enige andere keer was op 21 en 28 maart 1965, doelpuntloze remises tegen Telstar (uit) en DOS (thuis).

- Ajax noteerde 29 schoten en daarmee een Expected Goals-waarde van 3,3, het hoogste aantal voor de Amsterdammers in een Eredivisieduel zonder te scoren sinds 25 februari 2018 (3,35 tegen ADO Den Haag).

- Na 33 verliespartijen in alle competities (31 Eredivisie, 2 KNVB-beker) pakt Go Ahead Eagles voor het eerst een punt in Amsterdam tegen Ajax. Kees van Wonderen de eerste Go Ahead-trainer die niet verliest in een uitduel bij Ajax, nadat 15 voorgangers dit niet presteerden.

Kees van Wonderen is de eerste trainer van Go Ahead Eagles die met een punt terugkeert uit Amsterdam.

Feyenoord dus virtueel koploper, met dank aan Dessers

De Belg maakte tegen AZ zijn vierde treffer in de eredivisie dit seizoen en opvallend genoeg vielen die allemaal als invaller in de 92ste minuut! Ajax zou deze Dessers uitstekend hebben kunnen gebruiken vanavond.

Stand in de eredivisie

De stand in de eredivisie na speelronde 12.

AJA-GAE | Afgelopen: Go Ahead stunt met 0-0 tegen Ajax

De stunt is compleet. Go Ahead Eagles houdt Ajax op 0-0. De Amsterdammers blijven koploper, maar slechts op doelsaldo. PSV heeft namelijk ook 27 punten.

En Feyenoord, ja Feyenoord, heeft de minste verliespunten in de eredivisie nu. De spanning is helemaal terug in de eredivisie!

Eindstand: Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

Een balende Sébastien Haller tijdens het duel met Go Ahead Eagles

AJA-GAE | 90' Gaat die stunt er echt komen?

Go Ahead Eagles is echt heel dicht bij een stunt in Amsterdam. Ze moeten nog vijf minuten volhouden, want zo lang telt arbiter Dieperink minimaal bij.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 85' Pasveer redt Ajax

Hoe je ook speelt, hoe veel je ook moet verdedigen, er komt altijd een kans. Dus ook nu voor Go Ahead Eageles dat bijna op 0-1 komt. Doelman Hahn peert de bal naar voren, Martinez schat de bal verkeerd in en zo kan Cardonauit de rug van Blind weglopen richting het doel van Ajax. Zijn schot in de lange hoek is ook prima, maar Pasveer krijgt er nog net een handje tegen. Een heel belangrijke redding!

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 82' Danilo valt in en scoort bijna

De druk van Ajax wordt nu toch wel heel groot. Met Danilo en Neres (voor Klaassen en Antony) heeft Ten Hag al zijn troeven op tafel gegooid. Maar het levert wel meteen een enorme kans op. Uit een hoekschop kopt Martinez goed in, maar zijn inzet wordt door Kramer van de lijn gehaald. En in de rebound schiet Danilo met zijn eerste balcontact op doel, maar ook zijn schot gaat door toedoen van doelman Hahn niet over de lijn.

En vlak daarna is er een goed ekopkans voor Daramy die stijlvol inkopt, maar wel over.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 77' Klaassen op de paal!

Inmiddels maakt het Ajax niet meer uit hoe het doelpunt valt, als hij maar valt. En dichterbij dan Davy Klaassen zojuist zijn ze nog niet geweest. De midddenvelder kopt de val uit een voorzet van Daley Blind onhoudbaar op de paal.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

ITALIE | De Vrij maakt eigen doelpunt in derby van Milaan

In San Siro is intussen de derby della Madoninna bezig tussen nummer twee AC Milan en nummer drie Internazionale. De ruststand is 1-1.

Hakan Çalhanoglu (vorig jaar nog AC Milan) zette Inter op 1-0 vanaf de strafschopstip, maar even later stond het alweer 1-1 door een eigen treffer van Stefan de Vrij. Tot overmaat van ramp miste Lautaro Martinez in de eerste helft ook nog een strafschop.

Stefan de Vrij maakt een eigen doelpunt in de derby van Milaan tegen AC Milan.

AJA-GAE | 70' Schuurs voor Timber

Perr Schuurs is de derde wissel van Erik te Hag. De sterke verdediger komt erin voor Jurriën Timber, een centrale verdediger voor een centrale verdediger.

Vlak na de wissel krijgt Daramy trouwens en beste kans. Hij wordt vrijgespeeld door Tadic en Klaassen die terugkaatst op de Deense aanvaller, maar Daramy schiet vervolgens te gehaast en ziet de bal naast gaan.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 68' Hahn redt knap

Het publiek in Amsterdam laat zich nadrukkelijk horen en dat inspireert Lisandro Martínez tot een een listige schuiver. doelman Warner Hahn verricht echter een prachtige redding en dus staat het nog altijd 0-0.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 64' Daramy en Gravenberch komen erin bij Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt Mohamed Daramy en Ryan Gravenberch in de ploeg voor Kudus en Álvarez. Bij Go Ahead Eagles heeft Marc Cardona Giannis Botos afgelost en de Spanjaard stelt meteen doelman Remko Pasveer op de proef. Die klaart het klusje tamelijk eenvoudig, het schot was van te ver weg.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 60' Gaat Ajax wel een gaatje vinden?

Inmiddels is er alweer tien minuten gevoetbald bij Ajax-Go Ahead Eagles en de supporters in de Johan Cruijff Arena beginnen toch een beetje onrustig heen en weer te wippen op hun stoeltjes. Want Go Ahead Eagles hield vorig jaar - met reservedoelman Jay Gorter nog onder de lat - niet voor niets 26 keer de nul in de eerste divisie.

En ook Ajax merkt nu hoe lastig het is om de Deventer muur te slechten. Edson Álvarez is trouwens net ook in het boekje gegaan van arbiter Dieperink.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

Dusan Tadic in een woud van Go Ahead Eagles-verdedigers.

AJA-GAE | Tweede helft begonnen

De bal rolt weer in de Johan Cruijff Arena bij Ajax-Go Ahead Eagles. De tussenstand is 0-0.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

VIT-UTR | Bazoer eerlijk: 'Hoe je het ook wendt of keert....'

Die wereldgoal van Bazoer, was dat nu bewust of niet. Nou, nee dus, bekent Bazoer na afloop. Tenminste, dat denken wij.

Bazoer na wereldgoal: 'Hoe je het wendt of keert, ik raak hem uiteindelijk goed'

VIT-UTR | Samenvatting Vitesse - FC Utrecht (2-1)

Vuurwerk vanaf de tribune, onbedoelde wereldgoals, blunders en flaters en uiteindelijk drie punten voor Vitesse. Zo verliep Vitesse - FC Utrecht.

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Utrecht

FEY-AZ | Dessers bewaart het lekkerste voor het laatst

Mr. Extra time Dessers: 'Ik bewaar het lekkerste voor het laatst'

FEY-AZ | Samenvatting Feyenoord - AZ (1-0)

Supersub Cyriel Dessers deed het weer voor Feyenoord. Dit keer in blessuretijd tegen AZ.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - AZ

FOR-PSV | Samenvatting Fortuna Sittard - PSV (1-4)

PSV won vanmiddag eenvoudig met 4-1 van een matig Fortuna Sittard.

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - PSV

GRO-RKC | Samenvatting FC Groningen-RKC Waalwijk (1-1)

En dat terwijl Robbens FC Groningen met moeite een puntje uit de strijd sleepte tegen RKC Waalwijk.

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - RKC Waalwijk

AJA-GAE | Go Ahead Eagles houdt stand: 0-0

Een lust voor het oog is het niet, maar het gedisciplineerde Go Ahead Eagles slaagt er wel in om Ajax van het eigen doel te houden. Ajax creëert amper kansen en dus is de 0-0 ruststand eigenlijk best logisch.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 42' Geel voor Martínez

Het loopt niet bij Ajax vanavond tegen Go Ahead Eagles en je ziet de frustratie opspelen. Net was er al een opstootje tussen Antony en Joris Kramer. En bij een van de eerste uitbraken van de Deventenaren trekt Lisandro Martínez stevig aan de noodrem. Het levert de Argentijn een gele kaart op.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 35' Nu toch kansen voor Ajax

In de laatste vier minuten begint de muur uit Deventer toch scheurtjes te vertonen. Eerst zagen we doelman Warner Hahn misgraaien in de lucht, maar de kopbal van Álvarez kan nog van de lijn gewerkt worden door de Duiste verdediger Gerrit Nauber.

En daarna is er de kans voor Tadic, die half vallend om zijn as draait en probeert in te schieten, maar nu staat Hahn pal.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

Dusan Tadic neemt liggend het doel van Go Ahead onder vuur.

AJA-GAE | 30' Moet Ten Hag zich al zorgen maken?

Inmiddels zitten we al in de 30ste minuut van Ajax-Go Ahead Eagles en we moeten constateren dat Ajax eigenlijk maar een kans heeft gehad. En die was zojuist voor Sébastien Haller. Op aangeven van Dusan Tadic probeert hij de bal met zijn bovenbeen in het doel te werken, maar de bal gaat over.

Moet Ajax-trainer Erik ten Hag zich al zorgen maken? Er is nog veel tijd, natuurlijk.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

AJA-GAE | 10' Muur van Go Ahead houdt het voorlopig

Het strijdplan van Go Ahead Eagles is duidelijk vanavond. De ploeg zakt ver terug en probeert met vijf verdedigers op een lijn, kort daarvoor drie middenvelders en twee aanvallers halverwege de eigen helft de ruimtes heel klein te houden. En daar heeft Ajax het ook best lastig mee.

Een kans hebben we nog niet gezien. Het grootste gevaar voor de ploeg uit Deventer kwam net toen Klaassen de zestien indribbelde en over het been van Mats Deijl ging. Scheidsrechter Dieperink vond het te licht voor een strafschop.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

Davy Klaassen zoekt een opening in de defensie van Go Ahead Eagles.

AJA-GAE | Go Ahead trapt duel op gang

Go Ahead Eagles heeft afgetrapt voor de laatste wedstrijd van de 12de speelronde.

De opgave wordt lastig, want Ajax is in Amsterdam de tegenstander.

Ajax-Go Ahead Eagles 0-0

ENGELAND | Liverpool onderuit tegen West Ham United

West Ham United viert de 1-0 tegen Liverpool.

Liverpool heeft in de Premier League de kans om vlak achter koploper Chelsea te kruipen, laten liggen. West Ham United was de Reds in Londen met 3-1 de baas.

Doelman Alisson leidde de nederlaag in door de bal bij een hoekschop in eigen doel te slaan. Hij werd licht gehinderd, maar de treffer bleef staan. Alexander- Arnold maakte er vlak voor rust met een secuur gerichte vrije trap 1-1 van.

Liverpool drong na rust aan, had kansen, maar liep in het mes. Fornals rondde een counter af en Zouma kopte bij de tweede paal raak uit een corner. Origi maakte het nog spannend door uit de draai 3-2 te maken, maar in de extra tijd lieten Mané en Origi nog kansen op de gelijkmaker onbenut.

Arsenal won met 1-0 van Watford. Antonio Contes rentree in de Premier League eindigde in een 0-0 bij Everton.

AJA-GAE | Ajax neemt afscheid Matthijs de Ligt

Het drukke programma stond een terugkeer lang niet toe, maar vanavond wordt eindelijk afscheid genomen van Matthijs de Ligt. De verdediger maakte anderhalf jaar geleden zijn transfer naar Juventus.

AJA-GAE | Broedertwist op de bank

De wedstrijd van vanavond is ook een weerzien tussen de broers Steven Berghuis en Tristan Berghuis. Een broederstrijd buiten de lijnen weliswaar, want Steven krijgt rust van trainer Erik ten Hag. En als assistent van trainer Kees van Wonderen is de bank de natuurlijke habitat van Tristan.

Vanavond zal Tristan - met zijn 25 jaar trouwens de jongste assistent in het betaald voetbal - de wedstrijd vanuit de tribune bekijken om zijn ploeg van advies te dienen.

Tristan Berghuis (assistent bij Go Ahead Eagles) en Steven Berghuis gaan op de foto.

AJA-GAE | Onana is weer van de partij

Doelman André Onana zit op de bank van Ajax bij het duel tegen Go Ahead Eagles. Sinds 4 november zit de dopingschorsing van de veelbesproken keeper uit Kameroen erop. Vandaag zit hij voor het eerst weer bij de selectie.

De doelman is trouwens niet populair meer bij de Amsterdamse aanhang. Hij werd begroet met een fluitconcert.

André Onana helpt Remko Pasveer bij de warming-up voor het duel met Go Ahead Eagles.

FC Utrecht veroordeelt gedrag fans: 'Absoluut dieptepunt'

'Deze misdragingen zijn een absoluut dieptepunt van een gedeelte van het uitvak', zei algemeen directeur Thijs van Es op de website van de club. 'Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden. Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club.'

Van Es belooft de supporters dat ze de daders zullen vinden. 'Alles staat op beeld, wij hebben de beelden inmiddels al ontvangen van onze collega's van Vitesse en gaan harde straffen opleggen aan de verantwoordelijken. Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter willen noemen van onze club.'

OPSTELLING - Een wijziging bij Go Ahead Eagles

Verdediger Mats Deijl begint in Amsterdam vanaf de aftrap bij Go Ahead Eagles in plaats van aanvaller Marc Cardona. Op de bank zien we een bekende naam: Jacob Mulenga.

De opstelling van Go Ahead Eagles voor het eredivisieduel met Ajax.

OPSTELLING - Ajax begint met Kudus en Klaassen

Mohammed Kudus en Davy Klaassen beginnen om 20.00 uur in de basis bij Ajax tegen Go Ahead Eagles. Zij nemen de plek in van Steven Berghuis en Ryan Gravenberch.

De opstelling van Ajax voor het eredivisieduel met Go Ahead Eagles.

VIT-UTR | AFGELOPEN

Na 13 minuten blessuretijd, waarin FC Utrecht net zo weinig heeft klaargespeeld als in de 90 minuten ervoor, zit het erop in Gelredome. Vitesse wint verdiend met 2-1 en komt op een punt van nummer vier FC Utrecht.

Eindstand: Vitesse-FC Utrecht 2-1

VIT-UTR | 90'+11 Vitesse laat na het duel te beslissen

In Gelredome wordt nog altijd gevoetbald. Eigenlijk zou FC Utrecht moeten jagen op de 2-2, maar het is Vitesse dat kans op kans stapelt om de 3-1 te maken. Maar telkens ligt doelman Maarten Paes in de weg, hoe groot de kans ook is. Onder anderen Danilho Doekhi (kopbal), invaller Patrick Vroegh en Matus Bero hadden Vitesse allang in veilige haven moeten brengen, maar het staat nog steeds 2-1.

Maar scheidsrechter Kamphuis wordt nog even naar de kant geroepen door de VAR voor een vermeende overtreding bij de kans van Bero zojuist. Zijn oordeel: niets aan de hand.

Vitesse-FC Utrecht 2-1

FEY-AZ | Afgelopen: Feyenoord wint in extremis

En het is afgelopen. Na Sparta en Union Berlin zorgt Cyriel Dessers weer voor de overwinning van Feyenoord. Het wint zo in extremis met 1-0 van AZ!

Eindstand: Feyenoord-AZ 1-0

Cyriel Dessers was weer de held van de dag bij Feyenoord

FEY-AZ | 90'+2 GOAL FEYENOORD

Cyriel Dessers liet net een reuzekans liggen, maar in blessuretijd is hij toch weer de supersub.

Hij schuift de bal bekeken door de benen van Hatzidiakos en zorgt toch voor de zege van Feyenoord op AZ.

Eindstand: Feyenoord-AZ 1-0

VIT-UTR | 90' Tien minuten extra (minimaal)

Er worden tien minuten bijgeteld bij Vitesse-FC Utrecht en dat heeft natuurlijk alles te maken met de door de Utrecht-fans veroorzaakte vuurwerkbreak. En waarschijnlijk wordt het meer, want de extra tijd begint met een blessure van Bero.

Vitesse-FC Utrecht 2-1

VIT-UTR | 86' Tijd dringt voor Utrecht

De tijd begint te dringen voor FC Utrecht in Arnhem. Misschien kan Mohamed Mallahi nog het verschil maken. De aanvaller uit Kanaleneiland maakte tegen Willem II zijn eerste eredivisietreffer.

Bij Vitesse vloeien de krachten weg en dat is ook niet zo gek na de wedstrijd in Londen van afgelopen donderdag. Daan Huisman en Dominik Oroz moeten voor wat nieuwe energie zorgen in de laatste minuten.

Vitesse-FC Utrecht 2-1

FEY-AZ | 82' Daar is Dessers!

Cyriel Dessers komt in de ploeg bij Feyenoord. De supersub, die geen supersub genomend wil worden, maakte afgelopen donderdag nog de 2-1 tegen Union Berlin.

Feyenoord heeft een impuls nodig, want het is AZ dat de beste kansen krijgt de laatste minuten. Net zat Bijlow weer in de goede hoek en duwde de bal via de buitenkant van de paal uit het doel.

Vitesse-FC Utrecht 2-1

Het inbrengen van Cyril Dessers was wederom een gouden greep voor Feyenoord

VIT-UTR | 77' GOAL UTRECHT

FC Utrecht bakt er niet veel van deze wedstrijd, maar komt toch terug in de wedstrijd dankzij een gigantische blunder van Vitesse-doelman Schubert. Hij verkijkt zich compleet op een heel verre voorzet van Arthur Zagré en laat de bal door zijn handen glippen.

Wordt het dan toch nog spannend in Gelredome?

Vitesse-FC Utrecht 2-1

  • ANP
    Vitesse-doelman Markus Schubert slaat met zijn hoofd tegen de paal na zijn blunder tegen Utrecht.
  • Pro Shots
    Vitesse-doelman Markus Schubert laat de bal door zijn handen glippen.

FEY-AZ | 71' Wat een redding van Feyenoord!

Vrijdag riepen we een redding van Heracles-doelman Janis Blaswich uit tot de redding van het weekend. Maar deze van Justin Bijlow is ook een heel goede kandidaat. De Feyenoord-doelman staat pal als invaller Tijjani Reijnders vanuit de lucht snoeihard uithaalt en weet met een hand te redden.

Dit was de beste kans van de wedstrijd voor AZ. Tot nu toe.

Feyenoord-AZ 0-0

EERSTE DIVISIE | Verbeek nog niet weg uit kelder eerste divisie

Het lukt het ambitieuze Almere City maar niet om de weg omhoog te vinden. Na de uitoverwinning op Helmond Sport (1-2) van afgelopen maandag, deden de Almeerders weer wat ze vaker dit seizoen gedaan hebben: verliezen. ADO Den Haag was met 1-3 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek.

  • Proshots
  • NOS
    Stand aan kop eerste divisie per 7-11
  • NOS
    Stand onderaan eerste divisie per 7-11

FEY-AZ | 60' Vechtwedstrijd in De Kuip

Feyenoord-AZ is steeds meer een gevecht aan het worden, waarbij verzorgd voetbal even niet zo belangrijk meer is. Zojuist lag de bal voor de tweede keer na rust in het AZ-doel, maar ook deze treffer ging niet door. Linssen had namelijk eerder in de aanval al een schop uitgedeeld.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 59' Duel in Gelredome hervat

De onderbreking heeft een minuut of vijf geduurd, maar er wordt weer gevoetbald in Gelredome. Maar eerst moeten Willem Janssen en Jakob Rasmussen nog wat smeulend vuurwerk buiten de lijnen hebben gegooid.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

VIT-UTR | 53' Utrecht-fans gooien vuurwerk, duel onderbroken

Wat is er toch aan de hand in het Nederlandse voetbal? Nu zijn het de fans van FC Utrecht die uit het niets handenvol vuurwerk op het veld en de naastgelegen tribune gooien. En dus rest arbiter Jochem Kamphuis geen andere keus dan de wedstrijd tijdelijk te staken.

Het uitvak lijkt behoorlijk trots op zichzelf, want de fans begroeten de beslissing met gejuich. Maar de clubleiding van FC Utrecht zal daar zeker niet zo over denken.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

Supporters van FC Utrecht gooien vuurwerk op het veld in Arnhem

FEY-AZ | 47' Heerlijke treffer Linssen geannuleerd

Soms zou je willen dat de buitenspelregels even buitenspel kunnen worden gezet bij fenomenale treffers. Zoals de uithaal van Bryan Linssen, die als een streep in de kruising inslaat. Maar het beeld is onverbiddelijk: Linssen stond een metertje buitenspel.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 46' Lekkere knal Wittek

Vitesse was voor rust de betere ploeg en komt ook als beste uit de kleedkamer. Dat levert ook bijna de 3-0 op, maar de poeier van Wittek uit een vrije trap kan nog worden gekeerd door doelman Paes.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

FEY-AZ | Tweede helft

Ook in De Kuip rolt de bal weer. Er is niet gewisseld in de rust.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | Utrecht wisselt, Vitesse niet

Douvikas en Zagre komen er in de tweede helft in bij FC Utrecht voor Van de Streek en Sylla.

Geen wissels bij Vitesse in de rust. Hoeft ook niet, want de thuisclub leidt met 2-0.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

Topper in de eredivisie vrouwen: Ajax neemt PSV de maat

Bekijk de samenvatting van Ajax - PSV

VIT-UTR en FEY-AZ | Rust

Inmiddels is het rust in Arnhem en in Rotterdam. Vitesse leidt bij rust met 2-0 tegen FC Utrecht dankzij goals van Baden en Bazoer. Bij Feyenoord-AZ staat het nog steeds 0-0.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

VIT-UTR | 45'+2 GOAL VITESSE

Wat een fenomenale goal van Riechedley Bazoer!

Halverwege de helft van Utrecht schiet hij de bal met een boog in de kruising achter Paes.

Of was het bedoeld als voorzet? Hoe dan ook: Vitesse leidt met 2-0 tegen FC Utrecht.

Vitesse-FC Utrecht 2-0

Riechedly Bazoer na zijn fraaie 2-0 voor Vitesse tegen zijn oude club FC Utrecht.

FEY-AZ | 40' Duel tijdelijk onderbroken na blikjes op het veld

Scheidsrechter Allard Lindhout legt de wedstrijd in De Kuip even stil, nadat Feyenoord-fans blikjes naar AZ-doelman Vindahl hebben gegooid. De ploegen blijven wel op het veld en we zien Peter Houtman als stadionspeaker de fans toespreken en dus lijkt het erop dat de onderbreking van tijdelijk aard is.

Het incident volgt op een prachtige omhaal van Sinisterra, die door Vindahl uit de kruising wordt geplukt. Feyenoord is duidelijk de betere ploeg, maar vergeet zichzelf te belonen deze eerste helft.

Feyenoord-AZ 0-0

  • ANP
    Luis Sinisterra haalt op fraaie wijze om tegen AZ.
  • ANP
    Blikjes op het veld in De Kuip bij Feyenoord-AZ.

VIT-UTR | 40' Vitesse wil zaken doen

FC Utrecht-trainer René Hake is niet tevreden over het spel van zijn ploeg en wil graag een time-out. Maar die bestaat niet in het voetbal. En dus gaat doelman Maarten Paes er maar even bij zitten voor een blessurebehandeling.

Wat Hake daarna allemaal vertelt aan zijn spelers aan de zijlijn weten we niet, maar feit is dat Vitesse meteen twee flinke kansen krijgt. Kwestie van karma, wellicht?

Vitesse-FC Utrecht 2-0

FEY-AZ | 32' De Wit en Kökçü even geen vrienden

Het wordt even onvriendelijk in De Kuip als Dani de Wit en Orkun Kökçü het met elkaar aan de stok krijgen. De Wit springt lomp tegen Kökçü aan en bij het neerkomen rolt de Feyenoorder nog even op zijn AZ-collega.

Dit opstootje wordt snel gesust.

Feyenoord-AZ 0-0

Dani de Wit en Orkun Kökçü hebben het met elkaar aan de stok.

FEY-AZ | 30' Doelpunt Til afgekeurd

Guus Til dacht de 1-0 gemaakt te hebben voor Feyenoord, maar de treffer gaat niet door. Vlak voordat Aursnes de bal voortrok, zou de bal namelijk achter de lijn zijn geweest.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 27' Benamar maakt fout goed

Benaïssa Benamar heeft zijn vroege fout van zich afgeschud, of anders kan dat nu. Want als Vitesse na 25 minuten weer eens verschijnt voor het doel, kopt hij de inzet van Matus Bero weg voor die in de bovenhoek belandt.

Daarna moet Benamar verzorgd worden na een kopduel met Doekhi, waarbij de twee met de hoofden tegen elkaar komen, en kan dus niet ingrijpen als Maximilian Wittek met een spectaculaire omhaal het Utrecht-doel onder vuur neemt.

Nou ja, de bal gaat ruim naast.

Vitesse-FC Utrecht 1-0

FEY-AZ | 18' Weer een kans voor Feyenoord

Nou, nou, nou. Dat Feyenoord nog altijd niet gescoord heeft is echt ongelooflijk. Nu is het Guus Til die de bal afsnoept en misschien wel iets te snel kiest voor een voorzet. Voorbij de tweede paal is Jens Toornstra de eerste die bij de bal komt, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

Hier zat veel meer in.

Feyenoord-AZ 0-0

FEY-AZ | 15' Eerste kans AZ

We noteren ook de eerste grote kans voor AZ. Dani de Wit mag vanaf de rand van de zestienmeter uithalen, maar Justin Bijlow laat zich niet verrassen.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 12' Grote kans Ramselaar

De ene wedstrijd is de andere niet. Vorige week maakte Bart Ramselaar er drie, nu had hij op een moeten staan. Hij komt vrij voor doelman Schubert nadat hij de aanval zelf met een handig overstapje had ingeleid. Maar waar hij vorige week zo makkelijk afrondde, ligt de Duitse doelman nu in de weg.

Vitesse-FC Utrecht 1-0

FEY-AZ | 11' Kans op kans Feyenoord

In De Kuip staat het nog steeds 0-0 en daar mogen de Alkmaarders de handjes mee dichtknijpen. Na de kans voor Sinisterra zagen we net namelijk een enorme kans voor Bryan Linssen. Doelman Vindahl komt echter snel uit zijn doel en verhindert zo de 1-0.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 7' GOAL VITESSE

Nikolai Baden Frederiksen profiteert van een gigantische blunder aan de kant van FC Utrecht.

Willem Janssen speelt terug richting Benamar, maar die let niet op en dus zit de Deense aanvaller ertussen.

Het staat 1-0 voor Vitesse.

Vitesse-FC Utrecht 1-0

Nikolai Baden Frederiksen tekent voor de vroege 1-0 van Vitesse tegen FC Utrecht.

FEY-AZ | 5' Feyenoord begint goed

Feyenoord begint sterk aan het duel met AZ. Na een paar minuten was het al bijna 1-0 na een gevaarlijk schot van Luis Sinsterra. De bal spat op de paal en dus staat het nog 0-0.

Feyenoord-AZ 0-0

VIT-UTR | 4' Eerbetoon voor de nummer vier

Het publiek gaat staan in Gelredome terwijl het nummer vier wordt getoond op de scoreborden. Dat heeft alles te maken met de te vroeg overleden Vitesse-icoon Theo Bos. Maar dat niet alleen, want ook FC Utrecht eert hun te vroeg overleden nummer vier David Di Tomasso.

Vitesse-FC Utrecht 0-0

FEY-AZ en VIT-UTR | De bal rolt op beide velden

De bal rolt inmiddels in Arnhem bij Vitesse-FC Utrecht.

En ook in De Kuip is afgetrapt bij Feyenoord-AZ.

Feyenoord-AZ 0-0

Vitesse-FC Utrecht 0-0

Voorlopige stand in eredivisie

De stand met nog drie duels voor de boeg in de 12de speelronde van de eredivisie.

FOR-PSV | PSV voor even koploper

Het zit erop in Sittard. PSV wint met 4-1 van Fortuna Sittard en is koploper in de eredivisie. Maar misschien is dat maar voor even, want Ajax gaat met een thuiszege op Go Ahead Eagles vanavond weer over de Eindhovenaren heen.

Fortuna Sittard-PSV 1-4

FEY-AZ | Opstellingen Feyenoord en AZ

Eerder schreven we al over de opstellingen van Vitesse en FC Utrecht, nu doen we dat over die andere kraker om 16.45 uur: Feyenoord-AZ.

Feyenoord-trainer Arne Slot voet een wijziging door vergeleken met de 21 zege op Union Berlin afgelopen donderdag. Marcus Pedersen vervangt Lutsharel Geertruida. Uitblinker Fredrik Aursnes begint opnieuw op het middenveld.

AZ begint met de gekende elf namen.

De opstelling van Feyenoord voor het eredivisieduel met AZ.
De opstelling van AZ voor het eredivisieduel met Feyenoord.

FOR-PSV | 85' GOAL PSV

Bruma maakt zijn tweede van de middag en weer wordt het ingeleid door een dieptepass van Ramalho.

Nu staan er weer drie PSV'ers tegenover twee Fortuna-verdedigers en dan is scoren een koud kunstje: 1-4.

Fortuna Sittard-PSV 1-4

FOR-PSV | Van Ginkel laat weer zijn noppen zien

Marco van Ginkel is gretig na zijn invalbeurt en niet altijd op de juiste manier. Net ging hij al even op het been van George Cox staan en nu doet hij dat ook bij Mats Seuntjens. Het kost hem geel, maar die kan hij hebben met het oog op het thuisduel met zijn oude liefde Vitesse over twee weken.

Fortuna Sittard-PSV 1-3

FOR-PSV | Waar kennen we Noslin ook alweer van?

Deze zomer was Tijjani Noslin nog amateurvoetballer bij DHSC. Wesley Sneijder en Mounir El Hamdaoui zagen zijn talent, brachten hem onder bij TOP Oss en zagen hem nog voor de competitiestart opgepikt worden door Fortuna.

Noslin dankzij Sneijder en El Hamdaoui in eredivisie: 'Voelt als een droom'

FOR-PSV | 76' GOAL FORTUNA

Fortuna bakt er niet veel van, maar invaller Noslin wil er nog wat van maken.

Hij wordt bediend door Seuntjens, omspeelt doelman Drommel en mikt de bal...op de paal.

Ramalho geeft vervolgens het laatste zetje.

Fortuna Sittard-PSV 1-3

FOR-PSV | 72' GOAL PSV

Kinderlijk eenvoudig gaat het vanmiddag voor PSV in Sittard.

Nu kan Van Ginkel de bal voorgeven en heeft de keus uit vijf spelers in het PSV-blauw. Via Vinicius komt de bal bij Sangaré en die knalt de 3-0 in het Limburgse doel.

Fortuna Sittard-PSV 0-3

Ibrahim Sangaré is blij met de 3-0 tegen Fortuna Sittard.

FOR-PSV | 69' Wedstrijd gespeeld in Sittard...

Met een 2-0 voorsprong van PSV bij Fortuna Sittard lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Het is eigenlijk wachten op de volgende treffer van PSV, want Fortuna is vandaag bijzonder matig. Die derde treffer leek net van het hoofd van invaller Marco van Ginkel te komen, maar George Cox kopte de bal nog van de lijn.

En toevallig waren beide even later ook betrokken bij een minder fraai schouwspel: Cox zette een wilde tackle in op Van Ginkel, die zijn noppen vervolgens op het been van de Engelsman plantte. Echt venijnig was het trouwens niet en dus is het begrijpelijk dat arbiter Van Boekel het laat gaan.

Fortuna Sittard-PSV 0-2

Bruma viert zijn treffer voor PSV tegen Fortuna Sittard.

VIT-UTR | Opstellingen Vitesse - FC Utrecht

Om 16.45 uur beginnen twee subtopkrakers met Feyenoord-AZ en Vitesse-FC Utrecht. We beginnen met de opstellingen van het duel in Arnhem.

Vitesse speelde donderdag een puike wedstrijd tegen het grote Tottenham Hotspur (3-2 nederlaag) en speelt met vrijwel dezelfde elf tegen Utrecht. Alleen Loïs Openda, donderdag de eerste helft buiten de ploeg gelaten omdat hij te laat was gekomen bij de wedstrijdbespreking, staat nu wel weer aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Yann Gboho.

Bij FC Utrecht vervangt Hidde ter Avest de geschorste Mark van der Maarel en is Benaïssa Benamar de vervanger van Mike van der Hoorn, die nog niet hersteld is van een hersenschudding. Bart Ramselaar, vorige goudhaantje met een hattrick tegen Willem II, is er uiteraard opnieuw bij.

De opstelling van Vitesse voor het eredivisieduel met FC Utrecht.
De opstelling van FC Utrecht voor het eredivisieduel met Vitesse.

FOR-PSV | 54' GOAL PSV

Het ligt helemaal open in de defensie van Fortuna Sittard en daarvan profiteert Bruma.

Ramalho peert de bal naar voren en Bruma en Vinicius kunnen ongehinderd richting doelman Van Osch: 0-2.

Fortuna Sittard-PSV 0-2

FOR-PSV | Fortuna zet aan in tweede helft

Met Bruma in plaats van Philipp Mwene is PSV begonnen aan de tweede helft tegen Fortuna Sittard. De eerste kans na rust was voor de thuisploeg, maar inmiddels is het weer PSV dat Fortuna-doelman Yanick van Osch op de proef stelt.

Fortuna Sittard-PSV 0-1

Mourinho verliest weer, nu van Haps' Venezia

Het zou zomaar eens kunnen dat Jose Mourinho binnenkort ook weer op zoek mag na een nieuwe werkgever. Na de beschamende 6-1 nederlaag in de Europa League tegen het Noorse Bodo Glimt en de 2-2 remise in eigen stadion tegen de Noren, heeft de Portugees opnieuw een bittere pil moeten slikken.

Met Rick Karsdorp in de basis verloor AS Roma namelijk met 3-2 van Venezia met Ridgeciano Haps.

Mattia Aramu (strafschop) en David Okereke maakten in het laatste half uur het verschil voor Venezia. Mattia Caldara had de thuisploeg al na 2 minuten aan de leiding gebracht. AS Roma wist de achterstand in de laatste minuten voor rust om te zetten in een voorsprong via goals van Eldor Sjomoerodov (de eerste Oezbeekse treffer in de Seri A) en Tammy Abraham.

Haps, oud-speler van AZ en Feyenoord, speelde de hele wedstrijd voor Venezia. Trainer José Mourinho van AS Roma haalde oud-Feyenoorder Karsdorp in de slotfase, met een gele kaart op zak, naar de kant. De Romeinen staan met 19 punten uit twaalf wedstrijden op de vijfde plek in de Serie A, Venezia klom met 12 punten naar de veertiende positie.

FOR-PSV | Rust in Sittard

PSV leidt na een helft met 1-0 in Sittard. De Eindhovense ploeg speelt bepaald niet sprankelend, maar trof in de eerste helft een slordig en onmachtig Fortuna. Een kans kregen de Limburgers: vlak voor rust schoot Deroy Duarte net naast.

Fortuna Sittard-PSV 0-1

FOR-PSV | 37' GOAL PSV

Het duurde 37 minuten, maar dan is de eerste grote kans van PSV ook meteen raak. Invaller Ritsu Doan zet 'm zelf op, loopt door en loopt de voorzet van Zahavi simpel binnen. PSV leidt met 1-0 in Sittard.

Fortuna Sittard-PSV 0-1

Ritsu Doan is de gevierde man na zijn 1-0 tegen Fortuna Sittard.

Bijltjesdagen in de Premier League: ook Smith (Aston Villa) op straat

Na Nuno Espirito Santo (Tottenham Hotspur) en Daniel Farke (Norwich City) is Dean Smith (Aston Villa) al de derde manager in de Premier League die binnen een week op straat staat. De trainer stond sinds oktober 2018 aan het roer bij zijn jeugdliefde uit Birmingham.

De club van Anwar El Ghazi verloor afgelopen vrijdag met 1-0 van Southampton en staat vijftiende, slechts twee punten boven de degradatiezone.

FOR-PSV | 25' Lastig schot van Ramalho

PSV heeft de bal deze eerste helft in Sittard, maar weet amper tot kansen te komen. De gevaarlijkste momenten komen van afstand, zoal zojuist met André Ramalho. Zijn zwabberende schot met een stuit levert doelman Yanick van Osch (ex-PSV) problemen op, maar in tweede instantie heeft Van Osch de bal klem.

Fortuna Sittard-PSV 0-0

FOR-PSV | 15' Teze meldt zich ook in de Eindhovense ziekenboeg

Binnen een kwartier zit de wedstrijd van Jordan Teze er al op. De rechstback van PSV, die donderdag tegen AS Monaco ook al met kramp te maken kreeg, grijpt naar zijn hamstring en moet naar de kant. Hij wordt vervangen door Ritsu Doan, Mwene zakt een linie terug naar de positie van Teze.

In de rommelige openingsfase hebben we trouwens één goede kans gezien voor PSV: Vinicius schoot hard richting het doel van Fortuna, maar de bal glipte net naast de paal.

Fortuna Sittard-PSV 0-0

Trainer Roger Schmidt troost de vroeg in het duel met Fortuna geblesseerd geraakt Jordan Teze.

Ajax-vrouwen pakken koppositie na vernedering PSV: 5-1

Ajax heeft zondag in de Eredivisie Vrouwen uitstekende zaken gedaan. In eigen huis wonnen de Amsterdammers overtuigend van concurrent PSV (5-1) en profiteerde zo van de bloedeloze 0-0 van koploper FC Twente en Feyenoord vrijdagavond.

De ploeg van trainer Danny Schenkel ging bovendien met de periodetitel aan de haal. Lees verder.

Ajax Vrouwen

Kopzorgen voor Van Gaal? Danjuma valt geblesseerd uit

Of Arnaut Danjuma zich morgen meldt in Zeist voor de interlands met Oranje is nog maar de vraag. De aanvaller is namelijk in de openingsfase van het duel van zijn club Villarreal met Getafe geblesseerd geraakt aan zijn knie.

Danjuma liep de blessure op in een duel met Getafe-verdediger Djene. De Oranje-international werd in de dertiende minuut vervangen door Spaans international Yeremy Pino. Hoe groot de schade is, moet nog duidelijk worden.

Arnaut Danjuma

FOR-PSV | Goedlachse Ultee ondanks zware week

Fortuna-coach Sjors Ultee stond voor de wedstrijd - goedlachs als gebruikelijk - de pers te woord. Dat is best bijzonder als je bedenkt dat hij afgelopen week geteisterd werd door nierstenen. En dat is een zeer pijnlijke aangelegenheid.

Fortuna Sittard-PSV 0-0

Sjors Ultee voor het duel met PSV.

FOR-PSV | 1' Spel ligt stil door vuurwerk PSV-fans

Na amper een minuut ligt het spel alweer stil in Sittard, omdat de meegereisde fans uit Eindhoven (zo'n 800 in getal) vuurwerk op het veld gooien. De rode rook maakt doorspelen even onmogelijk, maar inmiddels heeft Pol van Boekel de wedstrijd weer laten hervatten.

Fortuna Sittard-PSV 0-0

Na amper een minuut wordt het duel tussen Fortuna en PSV even stilgelegd vanwege vuurwerk vanuit het uitvak.

AFTRAP - PSV trapt af

PSV heeft afgetrapt in Sittard voor het duel met Fortuna.

Fortuna Sittard-PSV 0-0

FOR-PSV | Minuut stilte voor Fortuna-icoon

De spelers van Fortuna Sittard en PSV staan inmiddels op het veld. Pol van Boekel is de scheidsrechter, die zo eerst een minuut stilte in acht nemen voor Fortuna-icoon Bèr Lejeune.

Kan PSV (voor even) de koppositie grijpen?

Fortuna Sittard-PSV

Een minuut stilte bij Fortuna Sittard - PSV voor Fortuna-icoon Bèr Lejeune.

FOR-PSV | Mauro en Guti in de warming-up

Armando Obispo, Yorbe Vertessen (blessures) en Marco van Ginkel (bank) ontbreken, ten gunste van Mauro Júnior, Érick Gutiérrez en Philipp Mwene. Gutiérrez staat voor het eerst sinds 21 februari in de basis in een eredivisieduel van PSV. Destijds speelde hij 46 minuten in het met 3-1 gewonnen thuisduel met Vitesse.

Bij Fortuna twee nieuwe namen ten opzichte van het vorige Eredivisie-duel: George Cox keert terug in de basis, Nigel Lonwijk begint na 5 invalbeurten voor het eerst in de basis in de Eredivisie.

Mauro Junior en Erick Gutierrez bezig aan de warming-up voor het duel met Fortuna Sittard.

GRO-RKC | AFGELOPEN: Groningen blijft kwakkelen

Kevin Blom heeft voor het laatste gefloten in Groningen. De ploeg van Danny Buijs blijft kwakkelen en staat maar net boven de degradatiezone met elf punten. Dat zijn er evenveel als RKC en Heracles trouwens.

Eindstand: FC Groningen-RKC Waalwijk 1-1

GRO-RKC | 90'+3 Van Hintum speelt met vuur

Bart van Hintum komt heel goed weg als arbiter Kevin Blom hem de gele kaart voorhoudt en niet naar de achterzak grijpt. Zijn op het natte veld niet goed te controleren tackle op Bakkari is namelijk veel te hard en had ook zomaar rood op kunnen leveren.

Dat zou voor Groningen wel een probleem zijn geweest, want in feite speelt de ploeg al met tien man. Neraysho Kasanwirjo ging net namelijk door zijn enkel, maar gaat hinkend verder want coach Danny Buijs heeft al zijn wissels al verbruikt.

FC Groningen-RKC Waalwijk 1-1

GRO-RKC 85' GOAL FC GRONINGEN

Het leek er niet meer in te zitten, maar vijf minuten voor tijd maakt Strand Larsen toch 1-1 tegen RKC.

De Noor glijdt van dichtbij een voorzet binnen.

FC Groningen-RKC Waalwijk 1-1

FOR-PSV | Opstellingen Fortuna en PSV

Om 14.30 uur treedt het door blessures geteisterde PSV aan in Sittard tegen Fortuna. Dit zijn de opstellingen.

De opstelling van Fortuna Sittard voor het eredivisieduel met PSV.
De opstelling van PSV voor het eredivisieduel met Fortuna Sittard.

GRO-RKC | 78' Geloof ebt weg in Euroborg

De tijd begint te dringen in de Euroborg, waar het geloof in de goede afloop weg lijkt bij de thuisploeg. Het spaarzame hoogtepuntje kwam net dan ook van RKC-kant, waar Said Bakkari met een onvervalste panna invaller Jorgen Strand Larsen te kijk zette.

Voor invaller Romano Postema zijn de druiven helemaal zuur. De jonge aanvaller is een half uur weer naar de kant gegaan met een blessure.

FC Groningen-RKC Waalwijk 0-1

Genoa gunt Sjevtsjenko eerste kans als clubtrainer

Andrej Sjevtsjenko wordt geknuffeld door Ruud van Nistelrooij na de 3-2 nederlaag bij het EK 2021.

Andrej Sjevtsjenko is de nieuwe coach van Genoa. De Oekraïner, die afgelopen EK nog tegen Nederland aantrad als bondscoach van zijn land, is de opvolger van Davide Ballardini. Genoa kent een teleurstellende start van het seizoen. Il Grifone speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen Empoli en heeft na twaalf speelronden slechts negen punten verzameld.

Voor de 45-jarige Shevtsjenko wordt het zijn eerste klus als clubtrainer en dan ook nog in de competitie, waarin hij zijn grootste successen behaalde. In zijn tijd als spits bij AC Milan (2000-2006) won hij alle trofeeën in het Italiaanse voetbal en won hij in 2003 de Champions League.

Een jaar later kreeg Sjevtsjenko de Gouden Bal als wereldvoetballer van het jaar.

GRO-RKC | 60' Groningse storm is gaan liggen

Het begin van de tweede helft was veelbelovend, maar inmiddels is de Groningse storm weer gaan liggen. RKC leunt achterover, gunt Groningen de bal en komt eigenlijk geen moment in problemen. Sterker, de beste kans was net voor Bakkari, die opeens mag doorlopen naar doelman Leeuwenburgh en de bal naast schuift. De international van de Comoren bleek buitenspel, dus een treffer had sowieso niet geteld.

FC Groningen-RKC Waalwijk 0-1

GRO-RKC | 48' Vaessen sta in de weg voor Groningen

Het moet gedonderde hebben in de kleedkamer van Groningen, want de thuisploeg begint flitsend aan de tweede helft. Eerst zagen we een ziedend schot van Tomas Suslov, daarna een vermeende handsbal in de zestien van de Waalwijkers en net nog een knappe kopbal van Michael de Leeuw.

RKC-doelman Etiënne Vaessen staat prima te keepen en heeft tot nu telkens een antwoord.

FC Groningen-RKC Waalwijk 0-1

GRO-RKC: Postema voor Ngonge in tweede helft

FC Groningen heeft de tweede helft op gang getrapt.

Bij Groningen mag Romano Postema proberen iets te doen aan de 1-0 achterstand. Cyril Ngonge is tegen zijn oude club in de kleedkamer achter gebleven.

Opmerkelijk: bij Groningen staat momenteel geen speler op het veld die dit seizoen al meer dan 1 eredivisiegoal maakte. En er moet gescoord worden.

FC Groningen-RKC Waalwijk 0-1

Breaking: Familie Nouri bereikt akkoord met Ajax, arbitrage van de baan

De familie Nouri heeft na ruim vier jaar een overeenstemming bereikt met Ajax over een schadevergoedingsregeling. Daarmee is een arbitragezaak van de baan.

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Een emotionele Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende namens Ajax een jaar later dat de behandeling op het veld in het Oostenrijkse Mayrhofen tekort heeft geschoten, waardoor de destijds 20-jarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Het leek er lange tijd op dat een arbitragezaak duidelijkheid moest gaan brengen. Op 21 januari van dit jaar spande de familie die aan, nadat de gesprekken met Ajax en advocaten niet tot een oplossing hadden geleid. Deze zaak zou in oktober moeten dienen.

Het betreft de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. Het bedrag waarover een overeenstemming is bereikt zal niet bekend worden gemaakt.

Lees het hele artikel hieronder.

Ondertussen in Amsterdam

Vreugde bij de vrouwen van Ajax

De topper in de Eredivisie Vrouwen tussen Ajax en PSV is tot nu toe een eenzijdige wedstrijd. De Amsterdamse vrouwen leiden halverwege met liefst 3-0 door goals van Marjolijn van den Bighelaar, Nadine Noordam en Chasity Grant.

GRO – RKC | Het afscheid van Robben

Robben: 'Enorm dankjewel aan iedereen die Groningen een warm hart toedraagt'

GRO – RKC | Rust in Groningen

Halverwege kijkt FC Groningen tegen een achterstand aan tegen RKC Waalwijk. Michiel Kramer schoot de gasten na bijna een kwartier spelen op voorsprong. De thuisploeg creëerde vrij weinig in de eerste helft. Pas op het einde moest Vaessen handelend optreden bij een prima kans voor Van Hintum. Werk aan de winkel voor trainer Danny Buijs.

FC Groningen - RKC Waalwijk 0-1

GRO – RKC | 34' Touba komt goed weg met geel

RKC-verdediger Ahmed Touba maakt een zware overtreding op Daleho Irandust en schrikt er zelf ook van. Scheidsrechter Kevin Blom geeft geel en de VAR vindt dat in orde. Touba komt zo goed weg, want een rode kaart had niet misstaan.

FC Groningen - RKC Waalwijk 0-1

GRO – RKC | 30' Fans worden onrustig

De supporters van FC Groningen worden zo langzamerhand een beetje onrustig en de eerste fluitconcerten zijn her en der te horen. De ploeg kan iemand als Arjen Robben, die vanaf de tribunes toekijkt, nu ontzettend goed gebruiken.

FC Groningen - RKC Waalwijk 0-1

GRO – RKC | 14' GOAL RKC WAALWIJK!

Michiel Kramer juicht na zijn treffer

Michiel Kramer opent de score in Groningen door de bal diagonaal langs doelman Peter Leeuwenburgh te schuiven. RKC leidt enigszins verrassend met 1-0.

FC Groningen - RKC Waalwijk 0-1

GRO – RKC | Laatste uitzege Waalwijkers in 2012

FC Groningen won zijn laatste 4 thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. De laatste uitzege van RKC in de Eredivisie tegen FC Groningen was een 0-3 zege op 5 februari 2012.

Op die dag stond het na amper 5 minuten al 0-2, door een treffer van Rick ten Voorde (2') en een eigen goal van Petter Andersson (5'). Guy Ramos bepaalde de eindstand in minuut 64.

GRO – RKC | Enkele wijzigingen bij beide teams

Bij de thuisploeg zijn er basisplaatsen voor Marin Sverko en Delaho Irandust. Voor zowel Sverko (25 september bij Ajax) als Irandust (22 september tegen Vitesse) was de laatste basisplaats in de competitie al meer dan een maand geleden.

Bij RKC zijn er ook nieuwe gezichten in de ploeg. Yassin Oukili (20) heeft zijn eerste basisplaats in de Eredivisie gekregen. Shawn Adewoye (21) begon eenmaal eerder in de basis van een Eredivisie-duel. Vorig seizoen maakte hij namens RKC op 19 mei de 90 minuten vol tegen Feyenoord (3-0 verlies).

GRO – RKC | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in de Euroborg, waar FC Groningen en RKC Waalwijk het tegen elkaar opnemen. De Groningers hopen met een zege een dreigende crisis af te wenden.

FC Groningen - RKC Waalwijk 0-0

Robben neemt afscheid van Groningen-fans

Arjen Robben

"Ik had graag nog als speler afscheid willen nemen in een vol Euroborg, dat is er helaas niet van gekomen. Ik ben blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Ik heb alles gegeven, dit was 'm."

"Dit is mooi, namens mij een enorm groot dankjewel aan iedereen die Groningen een warm hart toedraagt. Ik heb mij altijd ongelooflijk gewaardeerd gevoeld."

Opstellingen FC Groningen en RKC Waalwijk

  • NOS
    Opstelling FC Groningen
  • NOS
    Opstelling RKC Waalwijk

Toen Ten Hag nog een broekie was, maar Go Ahead ineens een toptrainer kreeg

Erik ten Hag viert de promotie met assistent Dennis Demmers

Als een geblesseerde Jan Kromkamp het in zijn nadagen een goed idee lijkt om in een vrij weekend met zijn gezin naar Disneyland te gaan, schiet dat bij zijn trainer in het verkeerde keelgat. Volgens Erik ten Hag kan hij die dagen beter besteden om aan zijn herstel te werken.

"Met weinig middelen creëerde Erik een topsportklimaat", blikt Kromkamp terug op het debuutjaar van hoofdcoach Ten Hag. Nu uiterst succesvol bij Ajax, maar ooit begonnen bij toenmalig eerstedivisionist Go Ahead Eagles.

Trainingsbeest Douvikas maakt indruk bij FC Utrecht: 'Maar zit nog rek in'

Trainingsbeest Douvikas maakt indruk bij FC Utrecht: 'Maar zit nog rek in'

Feyenoord-coach Slot treft AZ: 'Bijzondere en beladen wedstrijd'

Feyenoord-coach Slot treft zondag AZ: 'Bijzondere en beladen wedstrijd'

Vertessen en Ihattaren, het gewezen droomkoppel: 'Zonde hoe het met Mo gaat'

Yorbe Vertessen viert zijn treffer tegen AZ

Het is 13 december 2020. Er vindt in het Philips Stadion een wissel plaats die achteraf symbolische waarde heeft. Yorbe Vertessen maakt tegen FC Utrecht zijn officiële debuut voor PSV. En wie moet voor de debutant het veld ruimen? Mohamed Ihattaren.

Het was alsof de Belg op die koude decemberdag denkbeeldig het stokje overnam van zijn veelbesproken generatiegenoot.

Herinnert u zich deze nog?

Live Is Life: warming-up Robben à la Maradona

Kopgoals Vriends en pegel Hoedemakers: samenvattingen eredivisie

Bekijk hieronder de samenvattingen van de tot nu toe gespeelde duels in de twaalfde speelronde van de eredivisie.

Stand van zaken in de eredivisie

Stand eredivisie

Welkom!

Het menu van vandaag in de eredivisie: vijf wedstrijden, waarin Ajax, PSV en Feyenoord in actie komen. De Amsterdammers lijken dit seizoen ongenaakbaar, maar de verschillen bovenin zijn echter klein. Wie gaat er punten morsen? Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.