NOS NieuwsAangepast

Meisje (14) overleden bij aanval Zuid-Duitsland, verdachte aangehouden

In de Zuid-Duitse plaats Illerkirchberg (Baden-Württemberg) heeft een man zijn vanochtend twee tienermeisjes aangevallen, vermoedelijk met een mes. Een van van de meisjes overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het gaat om een 14-jarige Duitse met een migratieachtergrond, meldt de politie.

Het andere meisje (13) raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar. De politie heeft een 27-jarige asielzoeker uit Eritrea aangehouden als verdachte. Hij ligt gewond in het ziekenhuis en staat onder politiebewaking. Bij hem is een mes gevonden, vermoedelijk het moordwapen.

Huis voor asielzoekers

De twee meisjes waren op weg naar school en werden rond 07.30 uur aangevallen. De verdachte zou afkomstig zijn uit een nabijgelegen onderkomen voor asielzoekers, waar hij na de aanval naartoe vluchtte. In het pand werden drie Eritreeërs aangetroffen, onder wie de vermoedelijke dader. De twee anderen zijn meegenomen naar het bureau.

De Duitse politie en justitie onderzoeken nog waarom de twee meisjes zijn aangevallen en of de verdachte en de tieners elkaar kenden. Het is nog niet bekend of de verdachte eerder in beeld was bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl