Laura Dijkema in het Nederlands team
NOS Sport

Na onzekere periode vindt volleybalster Dijkema nieuwe club in Italië

Volleybalster Laura Dijkema heeft een nieuwe club gevonden. De 32-jarige international heeft een contract getekend bij de Italiaanse club HR Macerata.

Met het contract in Italië komt er voor Dijkema een einde aan een clubloze en onzekere periode. Dijkema speelde de afgelopen twee jaar in Rusland, waar ze eerst uitkwam voor Lokomotiv Kaliningrad en later voor Leningradka. De laatstgenoemde club moest ze in maart verlaten vanwege de Russische inval in Oekraïne.

Derde Italiaanse club

Voor Dijkema wordt HR Macerata de derde Italiaanse club in haar loopbaan. Ze speelde tussen 2016 en 2020 ook al in Italië, eerst bij Igor Gorgonzola Novara en later bij Il Bisonte Firenze.

"Ik ben erg blij met de mogelijkheid om terug te keren naar Italië", zegt Dijkema op de website van haar nieuwe club. "Ik voel me hier thuis en hou ook van de Italiaanse competitie. Toen Macerata me vroeg om bij hen te komen spelen, had ik daar meteen een goed gevoel bij."

HR Macerata staat momenteel op de dertiende plek in de Italiaanse volleybalcompetitie. "Het doel is om in de Serie A1 te blijven en ik zal met al mijn energie, positiviteit en ervaring het team proberen te helpen. Ik kan niet wachten om te beginnen", zegt Dijkema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl