Fortuna-speelster Anna Knol en Veerle van der Most van VV Alkmaar

Fortuna-vrouwen voeren druk op Ajax en Twente op, ADO zegeviert ook

Terwijl alle ogen vandaag gericht waren op de WK-voetballers van Oranje, werd er in de Vrouwen Eredivisie ook gevoetbald. Nummer drie Fortuna Sittard won met 4-0 van VV Alkmaar en gaf daarmee een signaal af aan koplopers Ajax en FC Twente.

Ajax en Twente treffen elkaar zondag. Die dag spelen ook PSV en Feyenoord tegen elkaar.

Fortuna domineert

Fortuna leidde de dans van begin tot eind. Binnen een half uur stond het al 2-0 door doelpunten van Jarne Teurlings en Möisa van Koot.

Fortuna, dat pas sinds dit seizoen meedoet op het hoogste vrouwenniveau, ging in de tweede helft vrolijk door. Tessa Wullaert scoorde vlak na rust. Daarna was Wullaert aangeefster bij een eigen doelpunt van Kim Remijnse.

Den Haag viert doelpunt

Een vergelijkbaar duel speelde zich af in Den Haag, waar ADO weinig problemen kende met sc Heerenveen. Daniëlle Noordermeer brak de ban na twintig minuten. Manon van Raay bracht de eindstand met twee doelpunten op 3-0.

Door de zege versterkt ADO, nu nummer vijf, zijn positie in de subtop.

Een duel onderin de eredivisie, tussen PEC Zwolle en hekkensluiter Telstar, werd gewonnen door de Zwollenaren. Inske Weiman maakte het enige doelpunt: 1-0. Daardoor wipte PEC, nu zevende, over sc Heerenveen heen.