Familieleden van leerlingen troosten elkaar
NOS NieuwsAangepast

Tiener schiet drie mensen dood op Braziliaanse scholen

Een 16-jarige jongen heeft op twee scholen in het Braziliaanse Aracruz drie mensen gedood en dertien mensen verwond. De dodelijke slachtoffers zijn twee leraren en een 12-jarige leerling. De dader is aangehouden.

Het gaat om een oud-leerling van een van de scholen. Hij opende daar het vuur in de docentenkamer en schoot de twee leraren dood. Bij een privéschool even verderop doodde hij het meisje van 12. De jongen vluchtte in een auto, maar werd een paar uur later gearresteerd. Volgens de autoriteiten gebruikte de tiener twee wapens van zijn vader, die bij de militaire politie werkt.

Tragedie

De aanstaande president Lula da Silva noemt de schietpartijen in de zuidoostelijke stad een tragedie. "Ik betuig mijn steun aan de gouverneur bij het onderzoek naar de zaak. Ook wens ik hem sterkte met het troosten van de gemeenschappen rond de twee getroffen scholen", aldus Lula.

Schietpartijen op scholen komen doorgaans niet vaak voor in Brazilië, maar de laatste jaren waren er wel enkele. Twee jaar geleden was er bijvoorbeeld een schietpartij op een school in São Paulo. Daarbij kwamen vijf leerlingen, een docent en een administratief medewerker om. De daders pleegden zelfmoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl