NOS NieuwsAangepast

In beeld: zo werd gisteravond Thanksgiving gevierd

In de Verenigde Staten, maar ook op andere plekken, stond gisteren de kalkoen op tafel. Wereldwijd werd Thanksgiving gevierd, een dag om dankbaarheid te tonen, en met familie en vrienden te eten.

Zoals elk jaar zorgde dat weer voor drukke vliegvelden, files en bijna uitverkochte kalkoen in supermarkten in de VS.

De feestdag wordt ook aangegrepen om mensen die het niet makkelijk hebben te helpen. Zo werd er in Los Angeles en New Mexico voor onder anderen daklozen gekookt:

  • Associated Press
    Koken voor dak- en thuislozen in het centrum van Los Angeles op Thanksgiving
  • Zuma Press
    Thanksgiving in New Mexico

In New York werd de beroemde Thanksgiving Day-parade gehouden, met tientallen reusachtige ballonnen:

  • AFP
    Thanksgiving-parade
  • AFP
    Thanksgiving-parade in New York
  • AFP
    Thanksgiving-parade in New York
  • AFP
    Thanksgiving-parade in New York
  • AFP
    Thanksgiving-parade in New York

Niet alleen in de VS werd stilgestaan bij de feestdag. Zo werd er ook gekookt voor de Amerikaanse militairen op de Japanse legerbasis Yokota in Fussa en werd er in Doha, Qatar, tijdens het WK voetbal ook kalkoen gegeten:

  • Zuma Press
    In Japan werd tijdens Thanksgiving gekookt voor Amerikaanse militairen
  • Associated Press
    Thanksgiving vieren in Doha, Qatar tijdens WK Voetbal

En ook in Nederland lijkt Thanksgiving steeds populairder te worden. Eerder zeiden Nederlandse kalkoenleveranciers al dat er de afgelopen jaren steeds meer bestellingen worden geplaatst voor een kalkoen voor de vierde donderdag van november.

Op sociale media delen vierders hun ervaringen:

Ook de vriendschap van Wanda Dench en Jamal Hinton werd gisteren weer gevierd. Dench wilde jaren geleden haar kleinzoon uitnodigen voor Thanksgiving, maar stuurde per ongeluk een bericht naar het telefoonnummer van de 17-jarige Jamal Hinton. De vrouw hield zich aan haar belofte en had Hinton te gast.

Dat is inmiddels zeven jaar geleden en het is een Thanksgiving-traditie geworden: gisteren vierden Dench en Hinton samen weer de feestdag.

En vandaag, de dag na Thanksgiving, is het Black Friday, een dag waarop met grote kortingen de koopjesjagers naar de winkels worden gelokt. Vandaag doen veel Amerikanen hun cadeau-inkopen voor de feestdagen. De laatste jaren is Black Friday ook in Nederland aan een opmars bezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl