Jayme Erickson en haar man, de stiefvader van Montana, bij een persbijeenkomst
NOS Nieuws

Canadese ambulancemedewerker herkent eigen dochter niet na fatale crash

Een Canadese ambulancemedewerker die vorige week werd opgeroepen voor een ernstig auto-ongeluk heeft daarbij zonder dat ze dat wist haar eigen dochter behandeld. Omdat de 17-jarige Montana ernstig was verwond, was ze onherkenbaar voor haar moeder. De Canadese tiener overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het fatale ongeluk gebeurde op een gladde weg in de buurt van de stad Airdrie, in de provincie Alberta. Ambulancemedewerker Jayme Erickson en haar collega troffen in de auto twee gewonde passagiers aan, van wie de bijrijder bekneld zat en ernstig gewond was. De vrouw nam de zorg voor de bijrijder op zich, schrijft ze op Facebook. Enige tijd later arriveerde een traumahelikopter die het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerde.

"Mijn dienst zat erop en ik ging naar huis", schrijft Erickson. Daar belden enkele minuten later politieagenten aan. "Ze vertelden me dat mijn dochter een ongeluk had gehad. De ernstig gewonde patiënt die ik zojuist had behandeld, was mijn eigen vlees en bloed. Haar verwondingen waren zo gruwelijk dat ik haar niet eens had herkend."

Gladheid

Volgens een vriend die Erickson deze week ondersteunde bij een persbijeenkomst, heeft zij gedurende bijna twintig minuten hulp verleend aan haar dochter.

De tiener was samen met een vriendin onderweg naar huis, nadat ze met een hond in een park hadden gewandeld, aldus de vriend. Vanwege gladheid verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur, waarna het voertuig werd geschept door een vrachtwagen, meldt de Canadese nieuwssite CBC.

Volgens CBC vertelde een geëmotioneerde Erickson tijdens de persbijeenkomst dat haar dochter Montana orgaandonor was. Twee van haar organen zijn succesvol getransplanteerd, zei ze. "In de nasleep van deze tragedie heeft ze andere mensen gered. We zijn heel trots op haar en we gaan haar heel erg missen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl