Ceylin Del Carmen Alvarado komt als winnaar over de meet in Merksplas.
NOS SportAangepast

Alvarado wint opnieuw en pakt leiding in klassement Superprestige

Veldrijdster Ceylin Alvarado heeft een week na haar zege in Niel ook de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Merksplas gewonnen. Ze won de Aardbeiencross voor landgenotes Denise Betsema en Inge van der Heijden.

Door deze overwinning neemt Alvarado ook meteen de leiding in het klassement van de Superprestige. Ze heeft net zoveel punten als Betsema, maar won een wedstrijd meer dan de veldrijdster van Texel.

Op een parcours over delen modder en zand was Marianne Vos het beste weg. Alleen Alvarado kon haar in de beginfase volgen. "Ik heb geluk gehad met Marianne. Ze was een mooie 'lead-out' voor mij, maar zakte daarna terug terwijl ik door kon. Ik heb zeker profijt gehad van haar", vertelde Alvarado na afloop.

Geen Van Empel

Alvarado zag haar marge met Betsema en Van der Heijden in de wedstrijd vervolgens snel oplopen. Betsema had de eerste wedstrijd uit de Superprestigereeks gewonnen, voordat Alvarado na anderhalf jaar zonder zege in Niel eindelijk weer eens de beste was geweest.

"Ik moest constant blijven geven omdat ze dat achter me ook deden", keek Alvarado, de wereldkampioene van 2020, terug. "Het ging zeker niet makkelijk. Maar de vorm is goed en ik verwachtte ook wel een en ander van mezelf."

Zondag volgt de cross om de wereldbeker in het Belgische Overijse. Daar staan Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse aan de start. Het jonge drietal, dat met name in de wereldbeker indruk maakt, liet de cross in Merksplas schieten.

Lars van der Haar (l.) werd tweede bij de mannen, achter Laurens Sweeck (r.).

Bij de mannen won net als vorige week de Belg Laurens Sweeck. Lars van der Haar werd tweede. Dat was in Niel ook al het geval. De Brit Tom Pidcock, die zijn rentree maakte in het veldrijden, werd zevende.

Door zijn zege gaat Sweeck ook in het klassement aan de leiding, voor Van der Haar en de Belg Eli Iserbyt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl