Raymond van Barneveld
NOS Sport

Herboren 'Barney' in topvorm vlak voor WK darts: 'Echt overwinning op mezelf'

"Dit is geweldig", jubelde Raymond van Barneveld zondag bij de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De 55-jarige Nederlandse dartslegende sprong een gat in de lucht, nadat hij bij het majortoernooi van Gerwyn Price - de nummer een van de wereld - gewonnen had. Daarmee plaatste hij zich voor de achtste finales, die vanavond van start gaan.

"Ik train heel hard en ik voel me heel goed", aldus Van Barneveld voor de camera van Sky Sports. "Dit was denk ik een van de beste wedstrijden van mijn carrière. Vooral omdat het echt een overwinning op mezelf was."

Van Barneveld doelt daarmee op de afgelopen jaren, waarin hij veel stress ondervond van de sport. Na een dramatisch 2019 vol met nederlagen en depressies beëindigde de wereldtopper van weleer zijn carrière.

In februari 2020 nam hij groots afscheid, maar hij keerde begin 2021 alweer terug. Hij miste de sport en ook de daarbij behorende inkomsten.

Groepswinnaar

En nu, een maand voordat het WK begint, lijkt Van Barneveld weer helemaal terug. Hij werd verrassend groepswinnaar in een poule met Price, Dave Chisnall en Ted Evetts.

Van Barneveld stond voorafgaand aan de Grand Slam of Darts vijftigste op de wereldranglijst. Hij won alle drie zijn groepswedstrijden en schakelde zodoende Chisnall, de nummer veertien van de wereld, uit.

In de achtste finales neemt Van Barneveld, die het PDC-toernooi in 2012 won, het op tegen de Australiër Simon Whitlock. Ook Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena plaatsten zich voor de knock-outfase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl