NOS Sport

Hashimoto pakt wereldtitel op meerkamp, Schmidt na sterke opmars twaalfde

Spannend duel tussen Hashimoto en Zhang, Schmidt tevreden met twaalfde plek

Turner Daiki Hashimoto heeft na de olympische titel ook de wereldtitel op de meerkamp veroverd. De Japanner hield in Liverpool de Chinese titelhouder Zhang Boheng net achter zich met een score van 87,198 om 86,765. De Nederlander Casimir Schmidt werd twaalfde.

Hashimoto begon met een prima oefening op vloer, die alleen wat verbleekte bij de oefening van Carlos Yulo. De Filipijn viel daarna echter van het paard en ook op sprong ging het mis: de sprong zelf was fraai, maar na de landing viel hij om.

Hashimoto pakte de eerste plaats met een geweldige voltige-oefening en stond de leiding niet meer af. Zhang bleef in het spoor, maakte op ringen en brug iets van zijn achterstand goed, maar genoeg voor titelprolongatie was het net niet.

Schmidt komt sterk terug

Schmidt (bij de WK van 2013 achttiende op de meerkamp) turnde een degelijke, foutloze meerkamp. De nummer negen van de kwalificatie stond na een matige oefening op paard voltige 22ste en begon daarna aan een opmars.

Casimir Schmidt kwam tot een twaalfde plaats

Na ringen (fraaie vijfde score) stond hij twintigste, na sprong vijftiende en na brug twaalfde. Na rek was hij een plaats gezakt, waarna hij via een goede vloeroefening (tiende score) beslag legde op de twaalfde plaats.

Fraser faalt

De schlemiel van de dag was de Brit Joe Fraser. De Europees meerkampkampioen, die als vierde naar de finale was gegaan, maakte er een potje van: zijn sprong mislukte en hij viel van het paard, de brug én het rek.

Bekijk hieronder een reactie van Casimir Schmidt, die net op tijd klaar was om aan de WK mee te doen. Schmidt kampte het afgelopen jaar met veel blessureleed en werd vier maanden geleden nog geopereerd aan zijn enkel.

WK was na operatie race tegen de klok voor Schmidt: 'Betekent veel voor me'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl