Brigitte Sleeking in actie in de oefenwedstrijd tegen Amerika
NOS Sport

Waterpolosters ten onder tegen VS in World League

De Nederlandse waterpolosters hebben hun eerste duel in het finaletoernooi van de World League niet kunnen winnen. De Verenigde staten bleken op Tenerife met 9-6 (3-2, 2-0, 3-2, 1-2) te sterk.

De VS is regerend wereld- en olympisch kampioen en was ook op het laatste WK Oranje met 11-7 de baas. Vorige week oefenden beide landen tegen elkaar in Utrecht en ook toen won Amerika (12-11). Desondanks kon Nederland prima mee. Door treffers van Maartje Keuning en Vivian Sevenich was de achterstand na het eerste kwart slechts 2-3.

Met vier treffers op rij leek de VS het duel voortijdig te beslissen, maar mede dankzij doelpunten van Lola Moolhuizen en Brigitte Sleeking kende de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis een sterk slot. Echt spannend werd het echter niet meer.

Nederland neemt het de komende dagen nog op tegen Italië en Canada. Het duel met de Italianen, winnaars van het brons op het afgelopen EK en de nummer vier van het afgelopen WK, staat voor donderdag op het programma.

Canada, nummer negen van het afgelopen WK, is vrijdag de tegenstander. De beste twee landen in de groep plaatsen zich voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl