Dirk van Duijvenbode
NOS SportAangepast

Van Duijvenbode mist EK-finale door nederlaag tegen ontketende Smith

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het EK darts in Dortmund. In de halve finale was een ijzersterk spelende Michael Smith met 11-7 te sterk.

De Nederlander speelde zeker niet slecht, gooide acht keer 180 en haalde een gemiddelde van 101 punten, maar Smith speelde bij fases weergaloos. De Engelsman kwam uit op ruim 103 punten gemiddeld.

Smith, die de bijnaam 'Bully Boy' draagt, begon beter dan de man uit 's Gravenzande en pakte het initiatief met een 2-0 voorsprong. Van Duijvenbode knokte zich terug en gooide in de vierde leg knap 124 uit via de bullseye. Na de eerste sessie stond Van Duijvenbode zelfs met 3-2 voor.

Knappe serie Smith

Na de break pakte Smith het initiatief echter terug en won hij op overtuigende wijze vier legs op rij. In die legs gooide Smith 125 punten gemiddeld. Maar Van Duijvenbode liet zich niet uit het lood slaan door het scorende geweld van de Engelsman en gooide op 6-3 een 126 finish uit en beperkte zo de schade in deel twee.

Michael Smith gaat naar de finale van het EK Darts.

Waar het niveau in de tweede sessie enorm hoog was, was dat niet het geval in de eerste leg van deel drie. Van Duijvenbode miste een serie dubbels, maar kwam toch terug tot 6-5. Op 7-5 kreeg de Nederlander een gevoelige tik, Smith liep uit naar 8-5 en daarna zelfs naar 9-5. In beide beurten was Smith in elf darts uit.

Teleurgesteld

Op 9-5 gooide Van Duijvenbode opnieuw 124 uit via de bullseye, waardoor hij toch nog met een beetje hoop de break in ging. Maar nadat beide spelers hun eigen leg hadden gehouden, mocht Smith de wedstrijd beslissen. Dat deed hij, ook al kreeg 'Aubergenius' nog een kans om op dubbel zeven een break te plaatsen.

Van Duijvenbode, die in zijn kwartfinale zondagmiddag snel klaar was met landgenoot Danny Noppert (10-3), was na afloop teleurgesteld. Hij baalde voor de camera's van Viaplay van zijn slechte begin en de slechte beurten die hij in het vervolg "op de verkeerde momenten" gooide.

In de finale verloor Smith van zijn naam- en landgenoot Ross Smith. Die won met 11-8 en veroverde zo zijn eerste titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl