Trijntje Beljaars

Negende zege op rij voor koploper SCHC, Kampong wint daags na ontslag coach

SCHC heeft ook de negende competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Bij HDM werd met 2-1 gewonnen, Kyra Fortuin maakte in de tweede helft de winnende treffer.

De koploper uit Bilthoven begon dreigender en kreeg al snel drie strafcorners, maar wist in de openingsfase nog niet te scoren. In het tweede kwart brak Trijntje Beljaars de ban en maakte de 1-0. Niet veel later maakt Dymph Luttge uit een strafcorner de gelijkmaker voor HDM.

In het derde kwart pakte SCHC toch weer een voorsprong (en overwinning) dankzij Kyra Fortuin.

Van der Kieft geslachtofferd

Later op de avond boekte Kampong een knappe zege in het uitduel met Bloemendaal: 2-1. De ploeg uit Utrecht had een aantal onrustige dagen achter de rug, nadat vrijdag trainster Fleur van der Kieft was ontslagen.

Kampong begon ambitieus aan het seizoen en trok topspeelsters als Lidewij Welten aan, maar stond na acht speelrondes op een teleurstellende tiende plek. Reden voor het bestuur om Van der Kieft aan de kant te schuiven.

Delfina Merino (Kampong) was matchwinner tegen Bloemendaal

In Bloemendaal zaten Eline Vermeulen, tot nu toe assistent-trainer/coach, en Jeroen Schoenmakers (zaalcoach) op de bank als staf. Na een 0-0 ruststand kwam het duel op 't Kopje in de tweede helft tot leven.

Demi Hilterman zette de thuisploeg in het derde kwart uit een strafcorner op voorsprong. In het laatste kwart kwam Kampong via Bente van der Veldt weer op gelijke hoogte, waarna de Argentijnse Delfina Merino de wedstrijd besliste en de Utrechters de tweede zege van het seizoen bezorgde.

Spektakelstuk

De heren van Rotterdam en HGC maakten er een waar spektakelstuk van. HGC kwam op een 3-0 voorspong door twee doelpunten van Alan Forsyth en eentje van Jonas Gomol. Via twee strafballen van Jeroen Hertzberger en een treffer van Olivier Hortensius wisten de Rotterdammers toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Laagvliegers Schaerweijde en HDM bleven zaterdagavond in Zeist steken op 1-1. Nadat Yorben Fontaine de bezoekers vlak voor rust op voorsprong had gezet, zorgde Jur van der Have in de slotfase voor de gelijkmaker.