Chris Dobey en Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

EK darts eindigt voor Van Gerwen al in eerste ronde

Darter Michael van Gerwen is bij het EK in Dortmund blijven steken in de eerste ronde. De 33-jarige Brabander ging met 6-5 onderuit tegen de Engelsman Chris Dobey.

Van Gerwen, die de laatste twee grote major-toernooien op zijn naam had geschreven en eerder deze maand Dobey nog versloeg bij de World Grand Prix, keek vrijdagavond al snel tegen een 4-2 achterstand aan.

De Nederlander had in de elf voorgaande partijen niet verloren van Dobey en knokte zich wellicht met die gedachte in het hoofd knap terug naar een 5-4 voorsprong.

Omdat hij dat onder meer deed met een knappe 160-finish om er 5-4 van te maken, leek Dobey rijp voor de slacht. De Engelse nummer 26 van de wereld richtte zich op, gooide twee keer 180 in de beslissende leg en trok met zijn eerste wedstrijdpijl de zege naar zich toe.

Een dag eerder wisten Vincent van der Voort en Danny Noppert de eerste ronde wel te overleven. Van der Voort (PDC-27) boekte een knappe zege op de als vijfde geplaatste Damon Heta (6-2). De Fries Noppert ontdeed zich met 6-3 van de Engelsman Andrew Gilding. De twee Nederlanders treffen elkaar zaterdag in de tweede ronde.

Dirk van Duijvenbode is de vierde Nederlander die meedoet in Dortmund en ook hij won donderdag zijn eerste partij. Hij was de Let Madars Razma met 6-3 de baas. Mocht Van Duijvenbode zaterdag in de tweede ronde winnen van James Wade, speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen Van der Voort en Noppert.

De Welshman Gerwyn Price verloor in de eerste ronde verrassend van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. Daardoor komt er geen treffen in de tweede ronde tussen Price, de wereldkampioen van 2021, en Peter Wright, de wereldkampioen van dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl