NOS Sport

Nederlandse cricketers kansloos tegen grootmacht India

Nederlandse cricketers verliezen kansloos van sterk India

De Nederlandse cricketers hebben op het WK Twenty20 in Australië ook het tweede duel in de tweede groepsfase verloren. Na de nederlaag tegen Bangladesh was in het volgepakte cricketstadion van Sydney ook grootmacht India een maat te groot. De landen troffen elkaar niet eerder in een 20-oversduel.

India won de toss, koos ervoor te batten en ging behoedzaam van start. Het verloor alleen de wickets van Kl Rahul en Rohit Sharma en schroefde het tempo op. Virat Kohli (62 no) en Suryakumar Yadav (51 no uit 25 ballen) tilden de score naar 179 runs.

Dat target was te hoog gegrepen voor de batsmen van Oranje. Max O'Dowd vloog uit de startblokken, maar sneuvelde na tien ballen. Ook Tim Pringle en Shariz Azmaz waren redelijk efficiënt, maar verder was het toch vooral sprokkelen: 123/9.

'Geweldige ervaring'

"Dit was absoluut het luidruchtigste publiek waar ik ooit voor heb gespeeld. Het was een geweldige ervaring", reageerde Oranje-aanvoerder Scott Edwards. "Het is altijd lastig om een score van 180 te verslaan. Ik dacht dat we redelijk bowlden, maar gezien hun batters en het feit dat wij geen wickets krijgen, is het moeilijk om bij te blijven."

India gaat op kop in de groep door de tweede zege in de tweede groepsfase van het WK. Oranje neemt het later nog op tegen topland Pakistan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl