Meiners tijdens de openingswedstrijd in Sölden dit weekend.
NOS Sport

Ambitieuze skiër Meiners: 'Als ik deze lijn doortrek, is top-8 op de Spelen realistisch'

Skiër Maarten Meiners wil dit seizoen aansluiten bij de wereldtop in de reuzenslalom. Doel is om dan uiteindelijk, tijdens de volgende Olympische Spelen in 2026 in Italië, bij de beste acht te eindigen.

De 30-jarige Meiners zei dat bij de start van het seizoen in het Oostenrijkse Sölden. Daar haalde hij dit weekend de eerste dertig niet, maar hij bewees al twee keer dat hij dat wel kan. In 2020 was hij in Santa Catarina Vulfurva de eerste Nederlandse man die punten haalde in de wereldbeker.

Maar ook daarna liet hij meerdere malen zien niet ver van de beste dertig van de wereld te zitten. "Ik denk dat ik aansluiting begin te krijgen met de wereldtop", is Meiners vol vertrouwen voor dit seizoen.

Meiners heeft een duidelijk traject voor ogen. Dit jaar wil hij vaker bij de top-30 zitten in de wereldbeker en voor het WK is het doel om bij de beste vijftien te komen. "Als ik die lijn door kan trekken, denk ik dat top-8 op de volgende Spelen realistisch is."

Bekijk hier de reportage met Maarten Meiners:

Skiër Meiners (30) zoekt aansluiting bij wereldtop: 'Worden mijn beste jaren'

Dat Maarten Meiners (30) kan pieken op het juiste moment, liet hij zien tijdens de Spelen in Peking. Hij werd daar, ondanks een rugblessure, achttiende.

Het leverde hem een A-status op van sportkoepel NOC*NSF. En dat geeft financieel lucht. "Het was echt de eindjes aan elkaar knopen. Nu heb ik iets meer budget en kunnen we uiteindelijk betere faciliteiten creëren en dat is hartstikke mooi", zegt Meiners.

'Beste jaren komen nu'

De 30-jarige inwoner van Naarden, die een groot deel van het seizoen in het Oostenrijkse Innsbruck woont, wil stapje voor stapje beter worden en denkt dat zijn beste jaren nog komen. "Ik ben niet oud. Dit worden zeker mijn beste jaren", zegt Meiners. Die zegt dat jonge skiërs die meteen winnen de uitzondering zijn. "Ik kan niet van mezelf verwachten dat ik die uitzondering ben."

De volgende kans voor Meiners om bij de beste dertig te eindigen op de reuzenslalom is in het Franse Val d'Isère, begin december.

Bekijk hier de samenvatting van de reuzenslalom in Sölden:

Galavoorstelling Odermatt bij eerste wereldbekerwedstrijd skiën dit seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl