Marijn Veen
NOS Sport

Whiplash en hoofdpijn maken plaats voor kippenvel: Veen terug bij Oranjehockeysters

"Het cirkeltje is rond", zegt hockeyster Marijn Veen. Ze krijgt kippenvel als ze praat over haar oproep voor het Nederlands team. Ze doet dat uitgerekend op het sportpark van SCHC, de plek waar haar stormachtige loopbaan in één klap een halt werd toegeroepen.

Drie jaar geleden reed ze op het parkeerterrein van de Stichtse hockeyclub achteruit tegen een andere auto aan. Het leverde de speelster van Amsterdam een whiplash op, die lang voor klachten bleef zorgen. De frustratie van de telkens terugkerende klachten was zo groot dat ze helemaal niet zeker wist of ze nog wilde hockeyen.

Inmiddels speelt ze weer met plezier, daar deed de nederlaag bij SCHC van dit weekend niets aan af. "Ik ben weer gewoon het meisje van 10 dat geniet van hockey. Al die zorgen laat ik lekker achter me."

Marijn Veen keerde dit weekend terug naar de plek waar voor haar een vervelende periode begon:

Marijn Veen terug bij Oranje: 'Heel blij hoe het nu met me gaat'

Veen was voorbestemd om prijzen te winnen met het Nederlands team. Bij haar debuut in 2018 tijdens de Champions Trophy, werd ze meteen topscorer van het toernooi. Maar na 23 interlands en 11 doelpunten kwam het ongeluk dat roet in het eten gooide.

Na een periode van klachten en 10 maanden zonder hockey, bleek al snel dat ze nog steeds goed kon hockeyen. En nu is het ook het vertrouwen terug, zegt Veen. "Ik ben er echt los van en ben blij hoe het nu gaat."

Dat ze zichzelf nu ook weer mag bewijzen bij het Nederlands team noemt ze een "cadeautje." Veen is blij en trots dat ze weer mag aansluiten bij Oranje, maar wil nog niet te hoog van de toren blazen. "Tuurlijk leg ik mezelf druk op, maar ik laat het op me afkomen en wil plezier in het spelletje houden."

Marijn Veen (midden) in Oranje voor haar ongeluk.

Veen meldt zich deze week bij de trainingsgroep van bondscoach Paul van Ass. Naast Veen zijn ook Pien Dicke, Rosa Fernig en Luna Fokke nieuw in de selectie. Fernig speelde nog niet eerder in Oranje.

De selectie van regerend wereldkampioen Nederland heeft als belangrijkste doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De eerstvolgende interlands zijn voor het toernooi om de Pro League in december.

Bekijk hier een samenvatting van het duel tussen SCHC en Amsterdam:

Hockeysters SCHC verslaan ook Amsterdam en blijven koploper in hoofdklasse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl