Judoka Spijkers grijpt Abu Dhabi naast gouden medaille, brons voor Smink

Judoka Jur Spijkers heeft naast een gouden medaille gegrepen bij het grandslamtoernooi van Abu Dhabi. De Europees kampioen kwam in de finale van de klasse boven 100 kilogram tegenover Lukás Krpálek te staan. De olympisch kampioen bleek de sterkere.

De Tsjech Krpálek, die ook olympisch goud pakte in 2016 en ook twee keer WK-goud won, stond in de finale met twee strafjes op scherp. Maar na drie minuten nam hij de Nederlander in de houdgreep, waar die niet meer uitkwam.

Ippon Smink

In de klasse tot 90 kilogram won Jesper Smink voor de tweede keer een bronzen plak op grandslamniveau. De nummer dertien van de wereld won in de strijd om plek drie met een ippon van Dzhakhongir Madzhidov.

In de klasse tot 100 kilogram verloor Simeon Catharina in de derde ronde na drie strafjes van Noerlychan Sjarchan en bij de vrouwen hielden ook Marit Kamps (+78 kilogram), Karen Stevenson (-78 kilogram) en Yael van Heemst (-78 kilogram) geen medaille over aan het grandslamtoernooi.

In het Topsportcentrum in Almere was zondag de slotdag van het NK judo. Bekijk hieronder een samenvatting.