Motorcoureur Bagnaia heeft na zevende GP-zege wereldtitel bijna binnen

Bagnaia pakt in Maleisië zevende zege van het seizoen en is dicht bij WK-titel

Francesco Bagnaia heeft de titel in de MotoGP bijna binnen. De 25-jarige Italiaan won op zijn Ducati de GP van Maleisië en heeft met nog een race voor de boeg een voorsprong van 23 punten.

De 25-jarige Bagnaia startte vanaf plek negen, maar na een prima eerste ronde lag hij al tweede. Toen koploper Jorge Martín van de baan gleed, leek zijn zevende zege van het jaar binnen.

Enea Bastianini wilde daar echter niets van weten. De Italiaan ging zijn landgenoot voorbij, maar daarna was er topoverleg bij Ducati. Het was niet echt duidelijk of Bastianini ook stalorders kreeg, maar Bagnaia ging hem weer voorbij en eiste de overwinning op in Kuala Lumpur.

Voor Bagnaia was het al zijn zevende zege van het seizoen.

Bendsneyder veertiende

In de Moto2 eindigde de Nederlander Bo Bendsneyder op de veertiende plaats. De Japanner Ai Ogura, die voorafgaand aan de GP van Maleisië aan de leiding ging in het WK-klassement, finishte de race niet. Hij zag daardoor Augusto Fernández de leiding overnemen.

De winst in de GP van Maleisië ging in de Moto2-klasse naar de Italiaan Tony Arbolino.