Femke Bol na haar overwinning in de Diamond League
NOS Sport

Bol volgt Hassan op als Europees Atlete van het Jaar

Femke Bol is door de Europese atletiekbond uitgeroepen tot Atlete van het Jaar. Daarmee is ze de opvolgster van Sifan Hassan, die in 2021 namens Nederland twee keer goud won op de Olympische Spelen in Tokio.

Bol kreeg tijdens de stemming in Tallinn de voorkeur boven de Belgische meerkampster Nafissatou Thiam en de Oekraïense hoogspringster Jaroslava Majoetsjich.

De 22-jarige Bol werd in augustus in München Europees kampioene op de 400 meter, de 400 meter horden én de 4x400 meter estafette. Een maand eerder was Bol op de WK in Eugene al goed geweest voor zilver op de 400 meter horden.

Kijk hier naar de finale van de 400 meter op de Europese kampioenschappen in München:

Bol snelt in recordtijd naar EK-goud op 400 meter vlak

De Europese atletiekbond koos voor twee winnaars bij de mannen. Polsstokhoogspringer Armand Duplantis uit Zweden en de Noor Jakob Ingebrigtsen werden uitgeroepen tot Atleet van het Jaar.

Duplantis veroverde de wereldtitel in het Amerikaanse Eugene met een nieuw wereldrecord van 6,21 meter. Enkele weken later werd hij ook Europees kampioen.

Ingebrigtsen veroverde in München goud op de 1.500 en 5.000 meter. Hij deed dat ook al op de EK van 2018 in Berlijn. Het 22-jarige hardloopfenomeen uit Noorwegen won op de WK goud op de 5.000 meter, maar moest op de 1.500 meter genoegen nemen met zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl