Kim Polling druipt af
NOS SportAangepast

Rentree judoka Polling resulteert in snelle aftocht, brons voor Van Lieshout

De rentree van judoka Kim Polling op de tatami is uitgelopen in een snelle aftocht. Tijdens het grandslamtoernooi van Abu Dhabi verloor de viervoudig Europees kampioene in de categorie tot 70 kilogram direct van Elisavet Teltsidou.

De in Italië woonachtige Polling kreeg in haar partij tegen de Griekse in de extra tijd haar derde straf. Daarmee zat het toernooi in het Emiraat er voor de 31-jarige judoka op voor het goed en wel was begonnen.

De Olympische Spelen van Tokio zouden vorig jaar Pollings laatste toernooi op het hoogste niveau worden. Omdat ze niet werd geselecteerd voor dat evenement, besloot ze haar privéleven tijdelijk voorrang te geven. Een half jaar geleden werd ze moeder. Nu heeft ze op sportief vlak haar zinnen gezet op de Zomerspelen van 2024 in Parijs.

Eerst grandslammedaille voor Van Lieshout

Succes was er wel voor Joanne van Lieshout met brons in de klasse tot 63 kilogram. Het was de eerste medaille op een grandslamtoernooi voor de pas 19-jarige judoka.

In de strijd om brons stond ze met waza-ari voor toen Anja Obradovic (brons op de WK van 2021) met een knieblessure moest opgeven.

Judoka Van Lieshout verovert brons in Abu Dhabi

Van Lieshout had haar eerste twee partijen met ippon gewonnen, maar was in de kwartfinales niet opgewassen tegen de Kroatische Iva Oberan.

In de herkansingen won Van Lieshout opnieuw met ippon, ditmaal van de Amerikaanse Hannah Martin.

Geen medaille De Wit

Frank de Wit slaagde er niet in een medaille te veroveren. Hij bleef in de herkansingen van de klasse -81 kilogram steken.

De Wit won zijn eerste twee partijen met ippon nadat zijn opponenten een derde straf hadden gekregen. De Fransman Nicholas Chilard was vervolgens in de kwartfinales met twee keer een waza-ari te sterk voor De Wit. In de herkansingen verloor de 26-jarige Nederlander met waza-ari van François Gauthier Drapeau.

De Wit won vorig jaar op de WK judo in Boedapest nog een bronzen medaille. Dit jaar strandde hij op de WK in Tasjkent al in de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl