NOS Sport

Warriors openen NBA-seizoen met zege, alles lijkt koek en ei tussen Poole en Green

Titelverdediger Golden State Warriors is het nieuwe seizoen in de NBA begonnen met een overtuigende zege op Los Angeles Lakers (123-109). Maar belangrijker nog: alles lijkt weer koek en ei tussen Draymond Green en Jordan Poole.

Twee weken geleden kregen de twee het nog met elkaar aan de stok tijdens een training. Op uitgelekte beelden was te zien hoe het jonge talent Poole een vuistslag vol in het gezicht kreeg van Green, de ervaren defensieve leider van de Warriors.

In onderstaande tweet is de klap van Green in het gezicht van Poole te zien:

De inbreng van Poole bij de eerste zege van het seizoen bestond uit twaalf punten en zeven assists. Eén van die assists gaf hij uitgerekend aan Green, die met een eenvoudige lay-up kon scoren.

Onderling overleg

Green kwam zelf tot vier punten en vijf assists. Hij kreeg nog weinig speeltijd van coach Steve Kerr, vanwege een trainingsachterstand.

Na het incident op de training bleef Green een week weg bij de Warriors. De club benadrukte dat de speler niet geschorst was, maar dat de beslissing "in goed onderling overleg" genomen was, zodat Green "zijn emoties kon verwerken".

Stephen Curry met de kampioensring

Zondag werd het contract van Poole bij de NBA-kampioen met vier jaar verlengd. De 23-jarige shooting guard gaat in die periode liefst 140 miljoen dollar (omgerekend 142 miljoen euro) verdienen.

"Green heeft zijn excuses aangeboden", zei Poole bij die gelegenheid over het incident. Die werden geaccepteerd en Poole koestert geen wrok jegens zijn negen jaar oudere ploeggenoot. "We zijn hier om te basketballen."

"Iedereen in onze kleedkamer weet wat er nodig is om kampioen te worden. We zijn hier om weer kampioen te worden. Dat is alles wat ik over het gebeuren wil zeggen", aldus Poole.

Overtuigende zege

Voor aanvang van de eerste wedstrijd van het seizoen ontvingen de spelers van Golden State hun kampioensringen. De titelverdediger stelde zich met een overtuigende zege op de Lakers, met sterspelers LeBron James en Russell Westbrook in de gelederen, direct kandidaat voor prolongatie van het kampioenschap.

Stephen Curry, vedette van het team uit San Francisco, was met 33 punten, zeven assists en zes rebounds de uitblinker.

Sterspeler Stephen Curry geeft tijdens de wedstrijd tegen de Lakers aanwijzingen aan Green (links) en Poole (nummer 3)

"We waren hier om ons werk te doen en de wedstrijd te winnen", antwoordde Poole na afloop op de vraag of de problemen met Green helemaal uit de wereld zijn. "We waren gefocust op deze eerste wedstrijd en hebben een mooie zege op een erg sterk team geboekt."

Green bood al eerder publiekelijk zijn excuses aan voor de klap die hij uitdeelde. Na de zege op de Lakers sprak hij niet met de media om terug te blikken op het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl