NOS Sport

Zicht op WK-podium Bouwmeester vertroebelt, Jonker wint achtste race

Het zicht op het podium vertroebelt voor zeilster Marit Bouwmeester. Ze begint de slotdag van de WK in de olympische Ilca 6-klasse als zevende in het klassement.

Vijf races voor het einde stevende ze af een podiumplek, maar de 34-jarige Friezin is drie plaatsen gezakt door een aantal tegenvallende resultaten. In de drie races van zaterdag eindigde Bouwmeester voor de kust van Kemah in de Amerikaanse staat Texas als zeventiende, elfde en vijfde.

Maxime Jonker

De wereldtitel ligt buiten bereik, maar een podiumplaats voor de Nederlandse drievoudig olympische medaillewinnaar is nog wel een optie. Al wordt het niet eenvoudig. Ze staat 10 punten achter op de Hongaarse Maria Erdi en 11 punten op de Belgische Emma Plasschaert.

De Deense Anne-Marie Rindom koerst af op het goud. Rindom, de olympisch kampioene van vorig jaar in de Laser Radial, won de negende en tiende race en voert nu met 19 punten voorsprong de ranglijst aan.

Jonker ook zicht op podium

Maxime Jonker heeft ook nog een kansje op een podiumplek. De 27-jarige won zaterdag de achtste race en klom in het klassement naar de achtste plaats, vlak achter Bouwmeester. Mirthe Akkerman is de nummer 18 van de ranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl