NOS SportAangepast

Van den Goorbergh breekt pols in Australië, Espargaro ontwijkt maar net wallaby

Moto2-coureur Zonta van den Goorbergh heeft zijn linkerpols gebroken tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië. De 16-jarige Brabander moet daardoor zondag de race op het circuit van Phillip Island overslaan.

Na de race in Australië staan alleen nog de GP's van Maleisië en Valencia op het programma dit seizoen, dat eindigt op 6 november. Het is onduidelijk of Van den Goorbergh in die wedstrijden nog in actie kan komen.

Stevige wind

Van den Goorbergh, bezig aan zijn eerste seizoen in de Moto2, ging al vroeg in de training onderuit. Veel coureurs hadden last van de stevige wind. Uit onderzoek in het medisch centrum op het circuit bleek dat de jonge coureur uit Breda - de zoon van oud-topcoureur Jurgen van den Goorbergh - zijn linkerpols had gebroken.

Eerder dit jaar maakten we met Zonta van den Goorbergh een reportage over de TT van Assen.

Eindelijk weer volle bak bij TT Assen: 'Kan het wel van de daken schreeuwen'

In zijn eerste jaar in de Moto2 heeft Van den Goorbergh nog geen enkel WK-punt weten te pakken. Bo Bendsneyder, de andere Nederlander in de Moto2, doet het met 74 punten aanmerkelijk beter. Hij staat veertiende in het kampioenschap.

Wallaby op de baan

Voor Aleix Espargaro was het ook bijna mis. De MotoGP-coureur raasde op zijn Aprilia met een vaartje van 200 kilometer per uur over het circuit, toen plots een wallaby de baan over wipte.

De Spanjaard, derde in de WK-stand op twintig punten van ranglijstaanvoerder Fabio Quartararo, ontsnapte maar ternauwernood aan een botsing met het argeloze beest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl