NOS SportAangepast

Judoka Meyer grijpt naast brons op WK, Kamps sneuvelt in herkansingen

Meyer krijgt het deksel op de neus en grijpt naast brons op WK judo

Roy Meyer is er bij de WK in Tasjkent net niet in geslaagd een medaille te winnen. De nummer drie van 2019 en 2021 verloor in de klasse boven de 100 kilogram in de strijd om brons van Kim Min-jong. Al na elf seconden lag Meyer op zijn zij, waarna Kim het gevecht domineerde.

Meyer had voor de vijfde keer in zijn loopbaan de kwartfinales op een WK bereikt. Hij drong echter pas voor het eerst door tot de halve finales. Met een waza-ari in de extra tijd was hij de Oezbeek Alisjer Joesoepov de baas.

Daarna wachtte Andy Granda, die eveneens verrassend de laatste vier had bereikt. De Cubaan gooide Meyer in de laatste minuut twee keer op zijn zij.

Voor Jur Spijkers viel het doek in de tweede ronde. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in de jonge Japanner Tatsuro Saito. Een teleurstellend resultaat voor de regerend Europees kampioen in de klasse boven de 100 kilogram, hoewel Saito met een latere finaleplek bewees in vorm te zijn op dit WK.

Spijkers al snel onderuit op WK judo, Meyer strijdt nog om brons

Van de zeventienkoppige judoploeg in Oezbekistan werd Spijkers vooraf bestempeld als medaillekandidaat.

Bij de vrouwen sneuvelde Marit Kamps in Tasjkent in de kwartfinales. In de klasse boven de 78 kilogram werd ze met ogenschijnlijk gemak verslagen door de Française Romano Dicko. Geen schande, gezien Dicko op de Olympische Spelen in Tokio in 2021 nog het brons veroverde.

Marit Kamps

Eerder op de ochtend versloeg Kamps in de achtste finales wel nog Moira Morillo uit de Dominicaanse Republiek op ippon en een ronde eerder de Kazachse Kamila Berlikash.

De Nederlandse judoka had nog zicht op een bronzen medaille via de herkansingen, maar na een spannende strijd tegen de Zuid-Koreaanse Hayun Kim werd ze in de golden score op ippon verslagen.

Kamps na uitschakeling WK judo: 'Hoopt dat je iets geks kan doen, maar dat zat er niet in'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl