Kiran Badloe
NOS Sport

Badloe mist WK windfoilen door blessure aan elleboog: 'Vervelend moment'

Kiran Badloe doet niet mee aan het WK windfoilen. Een blessure aan de elleboog weerhoudt hem ervan op de nieuwe 'zwevende' IQ foil boards te stappen. Het WK vindt plaats tussen 18 en 22 oktober in de Franse kustplaats Brest.

"Dit komt op een heel vervelend moment. De blessure zit in mijn elleboog, het beperkt me heel erg in het varen. Ik kan niet voluit gaan en dan heeft een WK geen zin. Vandaar dat we dus de beslissing hebben genomen dat het beter is om te focussen op herstel," legt Badloe uit. "Het is balen, zeker gezien de progressie die ik heb gemaakt deze zomer."

Omscholing

Badloe schoolde zich na zijn gouden medaille bij het windsurfen op de Olympische Spelen in Tokio om naar het windfoilen. Dat is eenvoudig gezegd: windsurfen waarbij je op een board met een zwaard onder de plank, boven het water zweeft.

Luuc van Opzeeland doet ook mee aan het WK

Badloe's omscholing tot foiler liep vertraging op vanwege het uitstel van de Zomerspelen in Japan. Anders zou hij een jaar eerder zijn overgestapt van het klassieke windsurfen.

"Afgelopen zomer hebben we gemerkt dat ik weer met de jongens mee kan doen. Alles begint steeds meer te kloppen. Ik voel me ook thuis op het board en merk ook dat ik steeds verder naar voren in het veld opschuif en voorin kan meedoen. Dat is een heel mooi gegeven. Maar aan de andere kant is deze blessure wel heel frustrerend."

Mee als derde coach

Badloe reist wel mee naar Brest. "Om de rest van het team te begeleiden. Ik neem de rol van de derde coach op me, waardoor ik toch een bijdrage kan leveren voor het team."

In dat team zitten Luuc van Opzeeland en Huig-Jan Tak. Zij behoren tot de favorieten voor het podium op het WK. Van Opzeeland pakte al brons op het WK 2021 en EK 2022. Tak nam het brons op EK 2020 en zilver op EK 2021 mee naar huis.

Bij de vrouwen doet Lilian de Geus mee en mikt daar op een toptiennotering.

Badloe mist WK door elleboogblessure: 'Met oog op toekomst keus moeten maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl