Michael van Gerwen (l) krijgt de felicitaties van Chris Dobey
NOS Sport

Van Gerwen overtuigt tegen Dobey en bereikt halve finale World Grand Prix

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze de halve finale van de World Grand Prix bereikt. Chris Dobey bood uitstekend tegenstand, maar was toch niet opgewassen tegen de darter uit Brabant. Het werd 3-1 in Leicester.

Van Gerwen, die Gary Anderson en Stephen Bunting al versloeg dit toernooi, begon goed aan de kwartfinale. Vooral de eerste twee legs in de eerste set waren overtuigend.

Daarna zakte Van Gerwen iets terug en kwam de Engelsman terug tot 2-2. De Nederlandse nummer drie van de wereldranglijst pakte daarna wel de laatste leg.

Een vergelijkbaar beeld in de tweede set: Dobey nam het initiatief en won de eerste én tweede leg. Maar daarna zakte de Engelsman terug. Van Gerwen kwam weer op 2-2, alleen Dobey toonde zijn spierballen in de laatste leg en trok de stand weer gelijk: 1-1 in sets.

Krachtige wijze

Na een kleine pauze kwam Van Gerwen weer op stoom. De derde en vierde set werden allebei op krachtige wijze gewonnen. Het resulteerde in een eindstand van 3-1.

In de halve finale treft Van Gerwen morgen de nummer twee van de PDC Order of Merit: Peter Wright. De Schot had het vanavond moeilijk met Dimitri Van den Bergh uit België, maar won uiteindelijk wel met 3-2.

De andere halve finale wordt gespeeld tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall. Zondagavond is de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl