Volleybalsters winnen in Gelredome ook tweede WK-duel eenvoudig met 3-0

De Nederlandse volleybalsters hebben ook het tweede WK-duel gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was in Gelredome met 3-0 te sterk voor Kameroen: 25-11, 25-20, 25-13.

Selinger begon met dezelfde basisopstelling als in de openingswedstrijd tegen Kenia. Oranje startte goed en Celeste Plak en Nika Daalderop maakten het de Kameroense verdediging behoorlijk lastig met hun snoeiharde aanvallen.

De Afrikaans kampioen bleef in de beginfase nog knap bij, maar op de service van middenspeelster Juliët Lohuis werd er een grote voorsprong opgebouwd door Oranje.

Kameroen kwam een enkele keer tot een krachtige aanval, maar stuitte dan regelmatig op een sterke Nederlandse blokkering. Vooral de 23-jarige Eline Timmerman was lastig te passeren voor de tegenstanders. Na een goede serviceserie van aanvoerster Anne Buijs was het Afrikaanse verzet in de eerste set helemaal gebroken en denderde Nederland door naar 25-11.

Nederland onder druk

In het begin van de tweede set bood Kameroen meer tegenstand en pakte het zelfs een voorsprong van maximaal vier punten. Nederland had moeite de bal op de grond te krijgen bij de tegenstander. De Kameroense vrouwen verdedigden sterk en hielden de bal, soms met kunst- en vliegwerk, lang in het spel.

Door wat eigen fouten aan de kant van Kameroen en de steeds beter lopende aanval bij Nederland werd het gat langzaam maar zeker gedicht. Op 12-11 was er weer een voorsprong voor Oranje.

Juliët Lohuis (links) en Nika Daalderop blokkeren

Die werd niet meer uit handen gegeven, mede dankzij Daalderop, die aanvallend op dreef was in de tweede set. Met een goed blok van Timmerman werd de set binnengesleept.

Simpele zege

De derde set kende eenzelfde spelbeeld als de eerste set. Nederland zette Kameroen onder druk met goede services en bouwde snel een grote voorsprong op. Daardoor kon Selinger weer wat wisselspeelsters, zoals Elles Dambrink en Fleur Savelkoel, speeltijd geven.

Oranje moest even wennen aan de nieuwe samenstelling van het team, maar de voorsprong was groot genoeg en met 25-13 was de tweede zege van dit WK een feit.