Darter Van Duijvenbode grijpt in Amsterdam net naast eerste tv-titel

Darter Dirk van Duijvenbode heeft een zure nederlaag geleden. Hij was bij de World Series Finals in de Amsterdamse AFAS Live dicht bij zijn eerste tv-titel, maar in een zinderende finale (zijn derde live op televisie) tegen wereldtopper Gerwyn Price greep hij net naast de hoofdprijs: 10-11.

Met zijn finaleplaats bij het prestigieuze invitatietoernooi verdiende Van Duijvenbode iets meer dan 34.000 euro, alsmede een ticket voor de Grand Slam of Darts, een groot rankingtoernooi in november. Het WK is in december in Londen.

Dirk van Duijvenbode en Gerwyn Price

Van Duijvenbode speelde een sterk toernooi en liet ook in de finale een hoog niveau zien. De darter uit 's-Gravenzande, bijgenaamd 'Auberginius', wierp tegen Price, de nummer een van de wereld uit Wales, zeven keer de maximale score van 180 punten en kwam uit op een gemiddelde van 97,69 punten.

Price noteerde een gemiddelde van 100,14. Hij verdiende met de winst de hoofdprijs van 80.000 euro.

Van Gerwen

Van Duijvenbode bereikte eerder op zondag de finale door in de halve finale titelverdediger Jonny Clayton te verslaan met 11-8. Clayton was in de kwartfinales verantwoordelijk voor de uitschakeling van drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl