Heerenveen klopt FC Twente en nestelt zich stevig in subtop: 2-1

Bekijk de samenvattting van sc Heerenveen - FC Twente

sc Heerenveen heeft zich na een 2-1 zege op FC Twente stevig in de subtop genesteld. De Friezen zijn de Tukkers bovendien tot op één punt genaderd.

Virgil Misidjan eiste in de beginfase de hoofdrol op. De Twente-aanvaller werd eerder dit seizoen nog uit de selectie gezet, nadat hij had geweigerd om op de bank te zitten tegen Excelsior. Daarop besloot trainer Ron Jans hem tijdelijk te verwijderen.

Twente verzuimt vroeg uit te lopen

Na twee invalbeurten, tegen PSV en AZ, stond Misidjan tegen Heerenveen weer aan de aftrap. Al na twee minuten strafte de aanvaller een fout van Milan van Ewijk af, door de bal in de verre hoek achter de voor Oranje opgeroepen doelman Andries Noppert te schuiven (0-1).

Het had de middag van Misidjan kunnen worden, maar op aangeven van Vaclav Cerny liet hij een uitgelezen kans op de 0-2 liggen. Noppert zag de inzet van Misidjan tot zijn opluchting naast gaan. Enkele minuten later trof Ricky van Wolfswinkel namens FC Twente de lat.

Heerenveen, dat met veel blessures kampt, bleef zo in leven en maakte optimaal gebruik van die geboden mogelijkheid. Van Ewijk maakte zijn fout goed door na een assist van Amin Sarr te scoren (1-1) en nog voor rust kopte Pawel Bochniewicz uit een kort uitgevoerde corner de 2-1 binnen.

Van Ewijk maakt fout goed met goal: 'Blij dat ik zo in het leven sta'

Twente kwam na rust aanvankelijk maar moeizaam in de buurt van het doel van Noppert, die nog wel handelend moest optreden bij een poging van Cerny.

Aan de overzijde ging de bal halverwege de tweede helft op de stip na wild inkomen van Robin Pröpper op Sarr. De Zweed ging zelf achter de bal staan, maar liet de kans op 3-1 liggen en zag keeper Lars Unnerstall als winnaar uit de bus komen.

Van Wolfswinkel raakte voor de tweede keer de lat en daarmee was de koek op bij Twente. Sarr kreeg nog meer kansen op een goal, maar Unnerstall toonde andermaal zijn klasse. Zo bleef het 2-1, waardoor Heerenveen naar de zesde plek stijgt.