Go Ahead Eagles pakt eerste punten bij onfortuinlijk Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft in de zesde speelronde van de eredivisie de eerste punten gepakt. De ploeg uit Deventer was bij FC Volendam de onderliggende partij, maar scoorde met de nodige medewerking van de thuisploeg drie keer na een hoekschop: 2-3.

Volendam had met Xavier Mbuyamba een debutant in de gelederen. De 20-jarige Limburger verruilde MVV in 2019 voor de jeugd van FC Barcelona en verhuisde een jaar later naar Chelsea. Tegen de Eagles maakte het talent zijn eerste minuten in de eredivisie.

1000ste eredivisiegoal Volendam

Voor Robert Mühren, de topscorer van de eerste divisie van vorig seizoen, was het al even wachten op een eredivisiegoal. De spits had zijn vizier ook in het begin van deze wedstrijd niet op scherp staan. Hij schoot in kansrijke positie van dichtbij hoog over.

• m
    m
    Volendam-fans tonnen support voor boerenacties
    Xavier Mbuyamba (Volendam)

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een door Benaissa Benamar slecht verwerkte hoekschop schoot Bobby Adekanye binnen. Carel Eiting (bal in de linkerbovenhoek) tekende kort daarop voor de 1-1 en daarmee het duizendste Volendamse eredivisiedoelpunt.

Twee doelpunten Kuipers

Ook na rust had Volendam een licht overwicht. Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers zorgde er met twee doelpunten, zijn eerste twee in de eredivisie, uit een corner echter voor dat Volendam met lege handen bleef. Opnieuw zag de Volendam-defensie er niet goed uit.

Ver in blessuretijd pakte Mühren toch nog een doelpuntje mee. Na een fraaie pass van Eiting kopte de aanvaller binnen. Het was zijn eerste eredivisietreffer sinds zijn twee doelpunten namens Sparta tegen VVV-Venlo op 7 april 2018. Voor Mühren een opluchting, voor Volendam slechts een eretreffer.

Kijk hieronder naar de reacties van Bas Kuipers, Xavier Mbuyamba, Wim Jonk en René Hake.