Sterke start waterpoloërs op EK, Gielen doet oud-landgenoten pijn

Ruime zege waterpoloërs op Duitsland bij start EK

De Nederlandse waterpoloërs zijn de EK goed begonnen. De eerste groepswedstrijd werd met 13-6 van Duitsland gewonnen.

Voor Luuk Gielen was het een bijzondere ontmoeting. Voor Gielen was het namelijk een duel met het land waarvoor hij enkele jaren uitkwam. In 2019 liet hij zich, na een meningsverschil met toenmalig bondscoach Robin van Galen, tot Duitser naturaliseren.

Gielen kwam op meerdere eindtoernooien (WK's en EK's) voor Duitsland in actie, maar kwalificatie voor de Olympische Spelen mislukte. Twee jaar na zijn naturalisatie tot Duitser keerde Gielen toch weer terug bij de Nederlandse waterpoloselectie.

Snelle voorsprong

In de eerste EK-wedstrijd was zijn oude ploeg de tegenstander en Gielen wist één keer te scoren. Daarmee had hij een klein aandeel in de overwinning van Oranje, dat al snel een voorsprong van drie doelpunten pakte.

Luuk Gielen in actie tegen Duitsland

Nederland liet Duitsland niet meer dichterbij komen. Dankzij doelpunten van Jesse Koopman (3x), Kas te Riele (3x), Pascal Janssen (2x), Guus van IJperen (2x), Thomas Lucas en Jorn Winkelhorst won Oranje uiteindelijk met 13-6.

De volgende wedstrijd van Nederland staat woensdag om 12.00 uur op het programma. Dan is Spanje, de regerend wereldkampioen en de nummer twee van het vorige EK, de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl