Deshaun Watson
NOS Sport

Vijf miljoen boete en elf duels schorsing voor NFL-ster Watson, na 22 aanrandingszaken

Een schorsing van elf wedstrijden, een boete van vijf miljoen dollar en een verplichting om een professionele behandeling te ondergaan. Het is de uitkomst van een schikking tussen Deshaun Watson en de NFL, de organisatie achter de American football-competitie in de Verenigde Staten.

Watson, quarterback van Cleveland Browns, werd dit voorjaar door 22 vrouwen aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag. De NFL had hem eigenlijk voor een jaar willen schorsen, maar zover kwam het niet.

Watson ontkent

De aanklachten tegen Watson hadden betrekking op sportmassages die hij via Instagram regelde in zijn tijd als speler van Houston Texans. Tijdens de massages zou Watson de vrouwen hebben betast, zijn geslachtsdeel getoond en gezorgd dat ze zijn penis aanraakten.

"Ik heb altijd gezegd dat ik nooit iemand heb aangerand of verkeerd behandeld en daar blijf ik bij. Tegelijkertijd moet ik verder met mijn leven en carrière. Om verder te kunnen, moest ik nu mijn trots parkeren", zei Watson in een reactie op de schikking.

Deshaun Watson op het trainingsveld

In maart, toen al bekend was dat er 22 rechtszaken tegen hem liepen, tekende de 26-jarige Watson een contract bij Cleveland Browns, waardoor hij in de komende vijf jaar 230 miljoen dollar aan salaris zal opstrijken (46 miljoen dollar per seizoen).

Dat bedrag maakt hem de op één na best betaalde speler in de competitie, na Aaron Rodgers van Green Bay Packers. Ter illustratie: NFL-legende Tom Brady, twintigste op de lijst, verdient komend seizoen 25 miljoen dollar in Tampa.

Gedragsexperts

Het vastleggen van Watson, in de hoop met hem in de gelederen een gooi te doen naar de Super Bowl, kwam Cleveland Browns op veel kritiek te staan. Eigenaren Dee en Jimmy Haslam zagen zich genoodzaakt om een uitvoerige verklaring uit te doen gaan.

Vanwege zijn schorsing kan Watson nu op z'n vroegst begin december in actie komen voor de Browns. In het reguliere seizoen blijven voor hem nog zes wedstrijden over.

De komende tijd wordt Watson, die in de meeste van de door de vrouwen aangespannen rechtszaken eveneens een schikking overeen is gekomen, door gedragsexperts onderzocht en behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl