Anne Terpstra
NOS Sport

Mountainbikester Terpstra boekt op superieure wijze tweede WB-zege

Mountainbikester Anne Terpstra heeft voor de tweede keer in haar loopbaan een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Net als in 2019 was ze de beste in Vallnord in Andorra.

"Dit parcours en deze omstandigheden liggen mij kennelijk goed", reageerde ze na afloop. "Ik houd ervan als het zwaar is en stoffig en ik vind de technische stukken hier leuk."

Terpstra gaat doorgaans enigszins behoudend van start, maar ditmaal gaf ze direct vol gas en al snel had ze een enorm gat geslagen. De 31-jarige Zeeuwse, die vorig jaar zilver veroverde op de WK, hield haar voorsprong vast en was op de finish een kleine minuut sneller dan de Oostenrijkse nummer twee Mona Mitterwallner.

"Ik keek gisteren de race uit 2019 terug om te zien hoe die ging en realiseerde me dat ik helemaal geen tijd had gehad om ervan te genieten", zei Terpstra. "Ik had niet verwacht dat ik zou gaan winnen, maar ik wist dat ik daar de volgende keer wel van zou proberen te genieten. Het is heel cool om het te kunnen vieren als je weet dat dat kan."

Pechvogel houdt leiding

Rebecca McConnell was de pechvogel van de dag. De Australische, die vrijdag na de korte cross de leiding in het WB-klassement overnam van de in Andorra afwezige Française Loana Lecomte, moest tot twee keer toe haar fiets laten repareren en reed bijna de hele wedstrijd op flinke achterstand. Ze finishte als 21ste en behield desondanks de leiding in de WB-stand.

Terpstra, die vrijdag al haar goede vorm had gedemonstreerd door als tweede te eindigen in de korte cross, klom van de vierde naar de tweede plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl